Samanyolu, Zaman ve Emniyet'e operasyon

Başta İstanbul olmak üzere 13 ilde sabah karşı ‘paralel yapı’ operasyonu başlatıldı. Gözaltı kararı bulunan 32 kişiden 23’ü gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu televizyonunda yayınlanan "Sungurlar" ve "Tek Türkiye" dizilerinin yapımcıları ile senaristleri ile İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder de var. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da belirlenen adreslere sabah erken saatlerde gitti.

Gözaltı gerekçesinde "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanarak örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, belgede sahtecilik suçları..." deniyor.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan aralarında emniyet görevlileri ve medya çalışanların da yer aldığı 32 kişinin, 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'', ''kumpas kurdukları'' iddia edildi.

Karaca: Türkiye'nin utanılacak manzarası

Polis, Zaman gazetesinin Yenibosna'daki binasında ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın evinde arama yaptıktan sonra ayrıldı. Bunun yanında polis, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın evinde arama yaptıktan sonra ayrıldı. Karaca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderken, “Bizim için bu sürpriz mi, değil. Bu manzara Türkiye’ye yakışmıyor. Ve 21. Yüzyıla gelmiş Türkiye’de bir medya grubuna bugün bu şekilde bir muamelede bulunuluyor.  Bu Türkiye’ye yakışmadı. Bu Türkiye’nin utanılacak manzarası olarak tarihe geçiyor” dedi.

 Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca da gözaltına alınanlar arasında.

Samanyolu dizileri senarist ve yapımcıları gözaltında

"Sungurlar" dizisinin yapımcılarından Salih Asan gözaltına alınırken, Asan'ın "Tek Türkiye", "Şefkat Tepe" ve "Sungurlar" dizilerinin yapımcısı olarak biliniyor. Van'da gözaltına alınan bir kişinin de "Sungurlar" dizisinin senaristi olduğu öğrenildi. Dizinin yönetmeni Engin Koç'da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Eski emniyet müdürü ve polis de gözaltında

İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı. Ergüder polisler eşliğinde emniyete götürüldü.

Müezzinoğlu: yanlış yapan bedelini öder

Operasyonla ilgili hükümet kanadından ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan geldi. Kurtulmuş, operasyonun teferruatını ve hangi gerekçelerle yapıldığını şu an bilmediğini söyledi. Herkesin duruma bakacağını ifade eden Kurtulmuş, "Yapılan işlemlerin sonucunu göreceğiz. Bir şey söylemeyi bu aşamada uygun görmüyorum" dedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Gerekli değerlendirmeleri süreç içerisinde zaten kamuoyu da yapar. Yanlış yapan yanlışının bedelini öder. Ama şu anda daha çok yeni haberler, bakalım" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu: Yaşanan darbe sürecidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a hareketi öncesi havalimanında medyaya yönelik operasyonu değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Şu anda yaşadığımız süreç sağlıklı bir demokraside yaşadığımız bir süreç değildir. Yaşanan süreç bir darbe sürecidir. Mazlumun kimliği adresi sorulmaz. Mazlum her zaman her daim mazlumdur. Biz her zaman mazlumun yanında olacağız. Bunu da herkesin bilmesini isterim. Sabahın köründe gazetecilerin gözaltına alınması, gazetelere baskın yapılması, televizyon kanallarına baskın yapılması kabul edeceğimiz bir uygulama değildir."

'fuatavni' haber vermişti

Geçtiğimiz günlerde Twitter’da “Fuat Avni” mahlasıyla bir kullanıcı, hükümetin medyaya yönelik operasyon yapacağı iddialarını ortaya atmıştı. Yaklaşık 150 gazeteci ve medya çalışanının gözaltına alınacağını iddia eden Fuat Avni, başta Zaman gazetesi olmak üzere Gülen cemaatına yakınlığı ile bilinen medya organlarına baskın yapılacağını öne sürmüştü.


Kategoriler

Güncel Gündem