14 Aralık operasyonu: 27 kişi gözaltında

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan 3’ü, cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 27 kişinin gözaltı işlemleri devam ediyor. Operasyonla ilgili AB ve ABD'den tepkiler gelmeye başlamışken Başbakan Davutoğlu konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı.

Sungurlar ve Tek Türkiye dizilerinin yapımcısı Salih Asan gözaltına alınanlar arasında

Pazar sabahı saat 08:00'da başlayan operasyonda şu ana kadar 27 kişi İstanbul Emniyeti’nde gözaltına alındı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonla ilgili bir açıklama yaptı. "Bir kısım medya mensupları ve emniyet görevlilerinin sahte delil üreterek sözde 'Tahşiye' adlı suç örgütü hakkında soruşturma yaptıklarının tespit edildiği" ifade edildi. 

Davutoğlu: Devletin kurumlarına sızanlar..

Başbakan Davutoğlu, operasyonla ilgili ilk açıklamayı yaptı: “Bugün paralel çeteyle ilgili adımlar atılınca onlardan önce Kılıçdaroğlu konuşuyor. Çünkü onların kültüründe vesayet var. Her şey açıklansın diyenler neden bugün telaş içindeler. Neden bir takım şüphelerle yürütülen bir soruşturmayı engellemek istiyorlar. Bu devletin kurumlarına sızanlar, devletin en mahrem toplantıları dinleyenler, MİT’e karşı operasyona kalkışanlar Suriye’de yardıma giden TIR’ları durduranlar bunların karşılıksız olacağını düşünmesinler” ifadelerini kullandı. 

Ala: Darbe girişimleri yaptılar

İçişleri Bakanı Efkan Ala da "Bu birlikteliği bozmak için 2002'den beri değerli kardeşlerim önce Balyoz, Ergenekon, Sarıkız, Ayışığı bilmem bir sürü isimle bu gidişatın önünü kesmek için planlar yaptılar, darbe girişimleri yaptılar. Bunları sizlerle birlikte tek yumruk olduğumuz için bertaraf ettik. Türkiye o istikrarla yoluna devam ediyor” İfadelerini kullandı. 

AB: Endişeliyiz

ABD, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, "Türk polisinin Türkiye genelinde bir dizi baskınlar ve gözaltılar yaptığına ilişkin haberleri yakından takip ediyoruz. Türk kolluk kuvvetlerinin eylemlerinin hedefinin Türk hükümetini açıkça eleştiren medya organları olduğu görülmektedir. Basın özgürlüğü, yargı süreci ve yargılamanın bağımsızlığı her sağlıklı demokrasi için temel unsurlardır ve bunlar Türk anayasasınca kutsal olarak kabul edilmektedir” dedi. 

Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic ise, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye'de gazeteci ve basın mensuplarının gözaltına alındığına dair bize ulaşan haberlerden çok endişeliyiz” diyerek öğlen saatlerinde bir açıklama yapacaklarını belirtti. 

Bir grup vatandaş Vatan Emniyet önünde protesto gösterisine devam ediyor.


Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem