Erdoğan’dan operasyon yorumu: Bitaraf olan bertaraf olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cemaat medyasına yönelik 14 Aralık operasyonu ile ilgili olarak konuştu; “Dün bağımsız savcılar tarafından başlatılan ve tamamen hukuk içinde yürütülen operasyon karşısında, içerde ve dışarda haddi aşan insafı aşan bazı tepkiler sergileniyor“ dedi. AB’nin dün gerçekleşen operasyonla ilgili peş peşe üç açıklama yapmasına yüklenen Erdoğan, “AB ne der, acaba AB bizi alır mı almaz mı, bizim böyle bir derdimiz yok, lütfen siz kendi aklınızı kendinize saklayın” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Gülen hareketine yönelik olarak düzenlenen operasyonla ilgili söylediklerinden satır başları şöyle: 

“Kirli ittifaklara girenler”

Siz kuyruğuna basıldığı için feryat edenlere ortalığı velveleye verenlere bakmayın. Türkiye’de hamdolsun çok güzel gelişmeler yaşanıyor, çok daha güzel gelişmeler yaşanacak. Bütün bu yaşananlar normalleştirme sürecidir. Bu yaşananlar yeni Türkiye’ye yönelik tohumlarının atılış sürecidir. Türkiye’nin eski günlere döneceği umuduyla kirli ilişkilere yeltenenler, ittifakalar girenler bunun cevabını alıyorlar, almaya da devam edecekler.

‘İnşallah medya vesayetten kurtulacak’

“İnşallah medya dünyası girdiği kirli ilişkilerden sıyrılacaktır diye düşünüyorum. Kendisini bu tehlikeli vesayetten kurtulacaktır diye umuyorum. Şantaja, tehditlere uluslararası çevrelerin ülkemiz üzerinde milletimiz üzerinde kurdukları kumpaslara bu millet gelmiyor. “

Her zaman söylüyorum bitaraf olan bertaraf olur. Onun için tarafımızı çok iyi belirlememiz lazım. Duruşumuz çok önemli. Ama yalpalayan değil omurgalı duruşlar çok önemli. Omurgalı durduğumuz zaman millet kazanacaktır.”

‘Haddi aşan tepkiler’

“Dün bağımsız savcılar tarafından başlatılan ve tamamen hukuk içinde yürütülen operasyon karşısında, içerde ve dışarda haddi aşan insafı aşan bazı tepkiler sergileniyor. Eski Türkiye’nin bütün aktörleri, tüm taraflar ittifak halinde koro halinde, savcılarımıza hakimlerimize belli merkezlerden idare edilen bir baskıyı uygulamaya çalışıyor.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında