Pakistan'da Taliban terörü: Çoğu çocuk 145 ölü

Taliban, Pakistan’ın Peşaver kentinde askeri bölgede bulunan bir okula saldırdı. En az 6 silahlı Taliban üyesinin saldırdığı okulda 500 civarında öğrenci ve öğretmen bulunuyordu. Hastane kaynaklarına göre 145 kişi öldü.

Hastane kaynakları yaralılardan çoğunun durumunun ağır olduğunu ve ölü sayısının her an artabileceğini duyurdu.

Okul civarına çok sayıda güvenlik görevlisi gönderildi. Okul çevresinden silah sesleri geliyor. 

Taliban: Kuzey Veziristan saldırılarına karşılık

Pakistan Talibanı’ndan okul saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, saldırının ülkenin kuzeybatısındaki Kuzey Veziristan bölgesinde ordunun sürdürdüğü operasyonlara karşılık  bir ‘misilleme’ olduğu söylendi; “Okulu hedef aldık çünkü ordu ailelerimizi hedef alıyordu, onların bizim acılarımızı hissetmelerini istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Pakistan ordusunun Kuzey Veziristan ve çevresinde sürdürdüğü operasyonlarda yüzlerce Taliban militanının öldüğü tahmin ediliyor.

Pakistan Talibanı'nın sözcüsü Muhammed Horasani, saldırganlar arasında intihar bombacılarının da bulunduğunu söyledi. Taliban sözcüsü, "İntihar bombacılarımız okula girdi. Kendilerine çocuklara zarar vermemeleri konusunda talimat verildi" dedi.

Ordu yetkilileri, okulda bulunan yaklaşık 500 öğrencinin büyük kısmının kurtarıldığını, militanların elinde kaç rehine bulunduğunun ise bilinmediğini açıkladı.

Yerel basına konuşan bir öğrenci, baskının okulun toplantı salonunda askerlerin ilk yardım eğitimi verdiği sırada başladığını söyledi. 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya

Etiketler

Taliban Pakistan Okul