"Gelin Pınar'ın beraatini geri alalım"

Hâlâ Tanığız Platformu, sosyolog Pınar Selek’ın yargılandığı davanın 19 Aralık’ta görülecek duruşması için bir basın açıklaması yayımladı. Platform, nihai beraate kadar davanın takipçisi olacaklarını bir kere daha hatırlatıyor.

Platform’un yayımladığı basın açıklaması şöyle:

“Sosyolog yazar Pınar Selek’in Mısır Çarşısı patlamasından sorumlu tutularak yargılandığı davada bir kez daha çok önemli bir duraktayız.

Hatırlanacağı üzere Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin müebbet hapis kararını bozmasının ardından yargılama yeniden başlamış, 3 Ekim’de görülen duruşmada Yargıtay bozma kararına uyarak Pınar Selek hakkında verilmiş olan mahkûmiyet kararını ve yakalama kararını ortadan kaldırmıştı.

Son duruşması 5 Aralık Cuma günü İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Cumhuriyet Savcısı Pınar Selek hakkında gerekçesiz müebbet talebini yineledi. 

Aynı davadan tam üç kez beraat eden ve on altı yıldır kişilik hakları çiğnenen Pınar Selek için söz bugün bir kez daha savunmada. Sahte raporlar, karartılmış deliller ve yasadışı müdahalelerle hukuk tarihinde eşi benzeri görülmeyen dava, aynı zamanda benzerine az rastlanır bir dayanışmaya da sahne oluyor.

19 Aralık Cuma günü 09:30’da yeniden Çağlayan Adalet Sarayı C Kapısı önünde buluşuyoruz. Yurtdışından öğretim üyesi, avukat, sendikacı, insan hakları aktivisti, gazeteci ve belediye temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet de bu duruşmada bir kez daha gözlemci olarak hazır bulunacak. 

Herkesi bu buluşmayı büyütmeye, Pınar Selek’in şahsında adalet arayışı ve özgürlük için bir araya gelmeye çağırıyoruz. Düsturumuz bir ve aynı:

Nihai beraate kadar bu davanın takipçisiyiz.”          

Pınar Selek’in on altı yıldır yargılanmasına neden olan dava sürecini Hala Tanığız Platformu, hazırladıkları bir videoda şöyle anlatıyor:                                                                    



Yazar Hakkında