Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos 2024’te kaybolan ve cesedi 19 gün sonra bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ailesinin adalet mücadelesi devam ediyor.
Güran ailesinin avukatı Onur Akdağ, Narin cinayetinde adaletin sağlanması ve gerçek faillerin bulunması için baba Arif Güran’ın adalet yürüyüşüne başlayacağını duyurdu.
Diyarbakır’dan Külliye’ye
Güran ailesinin avukatı Onur Akdağ, 17 Eylül’de (dün) yaptığı paylaşımda Arif Güran’ın yürüyüşüne ilişkin şu detayları paylaştı:
"19 Eylül 2026 Cumartesi günü gündüz saat 11.00’da kızının mezarı başında basın açıklamasının ardından tek başına adalet yürüyüşüne başlayacak . Bir babanın adımları sadece yolları değil, vicdanları da aşındırıyor. Katledilen kızının hakkı ve tarafsız, adil bir yargılama için yollara düşen acılı bir babanın çığlığına sessiz kalmayın.
Arif Güran, yürüyüşüne Diyarbakır çıkışında başlayacak. 40 günlük bir yürüyüş olacak. Diyarbakır'da başlayacak yürüyüş Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sona erecek."
Ne olmuştu?
Bağlar ilçesindeki kırsal Tavşantepe mahallesinde, 21 Ağustos 2024’te kaybolduktan sonra cansız bedeni 18 Eylül günü mahalleye yakın Eğertutmaz Deresi’nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinin üzerinden iki yıl geçti.
Narin cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sonucunda açılan ve 28 Aralık 2024'te karara bağlanan davada, Narin’in annesi Yüksel Güran, amcası Salim Güran ve ağabeyi Enes Güran'a, ''iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme'' suçundan ''ağırlaştırılmış müebbet hapis'' cezası, Narin’in cansız bedenini dereye taşıyan komşuları Nevzat Bahtiyar'a da "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Yargıtay, Güran ailesine verilen cezaları onamış, ancak sanık Bahtiyar'ın, kasten öldürmeye yardım suçundan yargılanmasını isteyip kararı bozmuştu. Bozma üzerine yeniden yargılanan Nevzat Bahtiyar, 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Güran ailesi, Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığına başvurarak, cinayetin "faili meçhul" olarak ele alınmasını talep etmiş, Bakanlıkça yapılan değerlendirme sonucu, Narin Güran cinayetinin "faili meçhul" olduğunu ortaya koyan veya dosyanın Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı kapsamında yeniden ele alınmasını gerektirecek yeni ve somut herhangi bir olguya ulaşılamadığı gerekçesiyle başvuru reddedilmişti. Bazı sanıklar hakkında mahkumiyet kararı verilmesi ve mahkumiyet hükümlerinin Yargıtay tarafından onanmış olması da ret gerekçeleri arasında yer almıştı.
(Kaynak: ANKA)



