Ermenistan Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın şu ifadeleri kullandığı belirtildi:
“Halkım adına ve şahsım olarak, 7 Haziran 2026 tarihinde Ermenistan Cumhuriyeti'nde yapılan parlamento seçimlerinde liderliğini yaptığınız Sivil Sözleşme Partisi'nin elde ettiği başarıdan dolayı en içten tebriklerimi sunuyorum ve üçüncü kez hükümet kurmanızda başarılar diliyorum.
Bölgede uzun vadeli barış ve istikrarın sağlanması ve bu yönde gerekli iş birliğinin güvence altına alınması konusundaki stratejik vizyonunuzun başarıyla tamamlanacağına tamamen inanıyorum.
Bu vesileyle, size bir kez daha sağlık ve esenlik, Ermenistan halkına ise refah ve mutluluk diliyorum.”
7 Haziran'da Ermenistan'da yapılan parlamento seçimlerinin ön sonuçlarına göre, Sivil Sözleşme Partisi, %49,825 oranında oy aldı ve tek başına hükümet kuracak çoğunluğa sahip oldu . Güçlü Ermenistan Partisi %23,281 oy alırken, Ermenistan İttifakı %9,934 oy aldı. Böylece ilk sonuçlara göre parlamentoya üç parti girdi. Müreffeh Ermenistan ise %4'lük seçim barajına çok yaklaştı ancak %3,996 oranında kalarak barajı aşamadı. Parti , bazı sandıklarda oyların yeniden sayılması için Merkezi Seçim Komisyonu'na başvurdu. Oyların yeniden sayımı devam ediyor ve nihai seçim sonuçları 14 Haziran'da açıklanacak.
(Armenpress)



