Hrant Dink Vakfı’nın düzenlediği Batı Ermenicesi Konuşma Atölyeleri, 14 Ekim’de başlayacak. Atölyeler, katılımcıların Batı Ermenicesi pratiği yapabilecekleri, kelime dağarcıklarını geliştirebilecekleri ve dili günlük yaşamda kullanma konusunda güven kazanabilecekleri bir ortam sunacak.
On hafta sürecek atölyeler, her çarşamba 19.00–20.30 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleştirilecek. Her hafta farklı bir tema ele alınırken, temaya ilişkin kelime ve ifadeler üzerinden konuşma pratiği yapılacak.
Atölyeler, Batı Ermenicesini temel düzeyde bilen ve konuşma becerisini geliştirmek isteyen katılımcılara açık. Son kayıt tarihi ise 12 Ekim 2026. Detaylı bilgi için vakfın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Eğitmen Hrag Avedanian
Atölyeleri, 2020’den bu yana Hrant Dink Vakfı Batı Ermenicesi Konuşma Atölyeleri’nde eğitmen olarak yer alan Hrag Avedanian yürütecek.
Beyrut’ta yaşayan Avedanian, Lübnan Amerikan Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi lisansını ve Uluslararası İlişkiler yüksek lisansını tamamladı. Başta mülteciler ve eğitim olmak üzere insani yardım alanında çalışan Avedanian, Lübnan’daki çeşitli sanat ve kültür girişimlerinde de yer alıyor.
Ermeni toplumuna ilişkin yazıları farklı yayın organlarında yayımlanan Avedanian, Batı Ermenicesi, İngilizce ve Arapçayı akıcı şekilde konuşuyor.
Son kayıt: 12 Ekim 2026
Gün ve saat: Çarşamba, 19.00–20.30
Platform: Zoom



