İHD yöneticisi avukat Ali Aydın öldürüldü: Fail tutuklandı
İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) İzmir Şube yönetcisi avukat Ali Aydın, 14 Ocak Perşembe günü Çiğli ilçesinde bulunan evinden sabah yürüyüşü için dışarı çıktı. Ailesi Aydın'dan bir süre sonra haber alamadı.
İhbar üzerine polis tarafından yapılan arama çalışmalarında, Aydın'ın darbedildiği ve yaşamını yitirdiği tespit edildi. Aydın’ın cenazesi, olay yeri incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Soruşturma başlatıldı
Olayla ilgili ise savcılık soruşturma başlattı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü, Aydın’ın öldüren failin M.D.E. (28) olduğunun tespit edildiğini ve gözaltına alındığını duyurdu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada , "Olayın şüphelisinin M.D.E. (1996 doğumlu) olduğu tespit edilmiş ve şahıs kısa sürede polis ekipleri tarafından yakalanmıştır. Şüpheli şahsın, olayla ilgili yapılan ilk görüşmede suçu işlediğini kabul ettiği, olayın uyuşturucu/uyarıcı madde etkisi altında gerçekleştiğini beyan ettiği öğrenilmiştir. Olayla ilgili adli tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir" denildi.
İHD: Gerekli bilgiler kamuoyuyla paylaşılacak
İnsan Haklar Derneği’nin X hesabından yapılan açıklamada ise şunlar paylaşıldı: "Çok üzgünüz... Geçmiş dönemlerde İHD İzmir Şubesi Eş Başkanlığı ve İHD Bölge Temsilciliği yapan arkadaşımız Avukat Ali Aydın bugün uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirmiştir. Olay İHD üyesi avukat arkadaşlarımız ve İzmir Barosu tarafından takip edilmektedir. Olaya dair detaylar netleştirildikten sonra, gerekli bilgiler soruşturma gizliliği ilkesi çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Ailesine, yakınlarına ve insan hakları savunucularına başsağlığı diliyoruz."
Tutuklandı
Failin emniyetteki ifadesinde, uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisi altında olduğunu iddia ederek cinayeti itiraf ettiği paylaşıldı. Fail, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

