İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun savunmalarını kitaplaştırdığı “Millet Şahidimdir”in satışı ve dağıtımı yasaklandı. Kitap henüz baskı aşamasındayken İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine kitabın “dağıtılmasına ve satışa sunulmasının yasaklanmasına” karar verdi.
Kararı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli’deki temasları sırasında açıkladı
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun İBB davasına yönelik savunmasını kitap olarak bastırma kararı aldığını ancak kitap hakkında henüz basım aşamasında "toplatma" kararı alındığını duyurdu. Özel, Gebze'de sanayici iş insanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Karamürsel Meydanı'nda esnafı ziyaret etti. Özel, burada İBB davasına değindi, burada yaptığı konuşmada İmamoğlu’nun savunmasını kitap aracılığıyla kamuoyuna ulaştırmak istediğini söyledi.

Özel şöyle konuştu:
“Ekrem Başkan yaptırılmayan savunmasını kitap olarak bastırıp, kendini savunup millete derdini anlatmak istiyor. Ama o kitaba toplatma kararı aldılar, basımını durdurma kararı aldılar.
Geçmişte önce hâkim olan, bütün verdiği kararlar neredeyse Anayasa Mahkemesi'nde bozulan, sonra bakan yardımcısı olan, siyasetten tekrar başsavcılığa giden, sonra bu hukuk cinayetinden sonra ödüllendirilip Adalet Bakanlığı yapan birisi çıkmış dün diyordu ki: 'Efendim işte itirafçılar konuşuyor. Ekrem Başkan da sinirleniyor. Bir aralar diyorlardı ki: Canlı yayında yayınlansın. Şimdi olsa halen daha acaba ister mi' diyor. Buradan muhatabım o Adalet Bakanı değil, onu atayan Erdoğan'a söylüyorum: Bu Adalet Bakanı'nın bir hükmü varsa, senin geçmişte söylediğin sözün bir izzeti varsa hodri meydan, canlı yayınlayın mahkemeyi. Sözünden dönen namerttir.”
Kaynak: Evrensel, bianet.


