İZ, bu kez Topkapı Okulu yararına sahnedeydi
Inger Tiyatro Topluluğu’nun Ahmet Sami Özbudak imzalı ‘İZ’ adlı tiyatro oyunu, izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. 2005 yılında kurulan bağımsız bir tiyatro topluluğu olan Inger, ‘İZ’ oyununu kuruluşunun 20. yılı vesilesiyle ilk olarak geçtiğimiz yıl sahnelemeye başlamıştı. Oyun, bu kez Topkapı Levon Vartuhyan Okulu yararına sahnelendi.
22 Şubat’ta Ortaköy Tarkmanças Okulu Salonu’nda sahnelenen oyuna sanatseverler ilgi gösterdi. Yönetmenliğini, oyunculardan Aras Nas’ın üstlendiği ‘İZ’in oyuncu kadrosunda Arden Akbaş, Aren Sağbaş, Aren Semerciyan, Clara Sera Altıparmak, Garen Nazaretyan ve Nadin Taş Mığdıs yer alıyor. 1950’lerde yaşayan ve 6-7 Eylül’de yaşananlardan sonra evlerini terk etmek zorunda kalan Rum kız kardeşler Markiz ve Eleni; 1980’lerde 12 Eylül darbesinden sonra kaçmak için Tarlabaşı’nda yine aynı evi kiralayan Ahmet ve onun Karadenizli ev sahibi Turgut Usta; 2000’lerde yine aynı evde yaşayan trans seks işçisi Sevengül ve onun sevgilisi Rizgar’ın evde bıraktıkları izleri ve hikayelerini anlatan oyun, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Oyunun sonunda Topkapı Surp Nigoğayos Kilisesi Vakfı Başkanı Nurhan Sucuyan tarafından Inger Topluluğu’na plaket verildi.

