Avrupa Birliği’nin (AB) himayesinde düzenlenen “Dayanışmanın Ezgisi: Birlikte Daha Güçlü” konseri Hatay’da gerçekleştirildi. Sümerler Amfitiyatro’daki konsere ait ücretsiz biletler satışa açıldıktan kısa süre sonra tükendi.
Konserde Hollanda’da yaşayan Hataylı sanatçı Karsu’nun yanı sıra Serinyol El Ele Dayanışma Derneği Korosu (Koro SEDYAD) ve Hatay Akademi Çocuk ve Gençlik Korosu sahne aldı.
Depremzedeler anısına türkü
Konser, Hatay Akademi Çocuk ve Gençlik Korosu’nun “Dostlar Kanonu” performansıyla başladı. Karsu ise Türkçe ve İngilizce şarkılardan oluşan repertuvarını seslendirdi.
Karsu, “Caddelerde Rüzgâr” şarkısında görme engelli Koro SEDYAD üyesi Şükrü Can Çapar ile birlikte sahne aldı. 2023 depremlerinde hayatını kaybedenlerin anısına “Neredesin Sen?” türküsü de hep birlikte söylendi.
Karsu, konser sırasında Hatay’ın büyük acılar yaşadığını belirterek, “Acılar bitmedi, ama acılarımızı paylaşarak azaltabiliriz” dedi.
Gecenin sonunda Karsu, SEDYAD Korosu ve Hatay Akademi Çocuk ve Gençlik Korosu ile birlikte “Domates, Biber, Patlıcan” ve “Jest Oldum” şarkılarını söyledi.
Konser öncesi kooperatif ziyareti
Karsu ve AB Büyükelçisi Aivo Orav, konser öncesinde AB destekli SEECO projesinden yararlanan kadın kooperatiflerini ziyaret etti. Kadınların ürettiği ürünleri inceleyen Karsu ve Orav, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Soteria Kadın Kooperatifi üyeleri Karsu’ya taş mozaik tekniğiyle hazırladıkları portresini hediye etti.



