Karadeniz’in müziğini rock müziğin asi ruhuyla buluşturan Kazım Koyuncu’nun yaşamını konu alan ‘Kazım: Yarım Kalan’ filminin çekimleri tamamlandı. Ödüllü yönetmen Özcan Alper’in yönettiği filmin başrolünde, Kazım Koyuncu’yu canlandıran Cem Yiğit Üzümoğlu yer alıyor.
Oyuncu kadrosunda Ayça Bingöl, Fikret Kuşkan, Şifanur Gül, Serra Arıtürk, Aslıhan Kapanşahin, Baran Bölükbaşı, Onur Durmaz, İlker Sami Kılıç, Celal Öztürk, Ozan Taylan Elver ve Aleyna Akdemir de bulunuyor.
Çernobil’den Zuğaşi Berepe’ye
Kazım Koyuncu’nun yaşamından ilham alan film, müzisyenin Çernobil felaketinin gölgesinde geçen çocukluk yıllarından 1990’ların politik gençlik hareketlerine, ilk Lazca rock grubu Zuğaşi Berepe’nin kuruluşundan ‘Gülbeyaz’ dizisiyle geniş kitlelere ulaşmasına ve erken yaşta hayatını kaybetmesine uzanan hikâyesini anlatıyor.
Kendi sesini bulma arayışından vazgeçmeyen Koyuncu’nun mücadelesini odağına alan yapım, müzisyenin yaşamını tutku, dostluk ve umut ekseninde ele alıyor.
Karadeniz set oldu
Uzun bir hazırlık sürecinin ardından sekiz hafta süren çekimler İstanbul’da, Artvin’in Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerinde ve Rize’nin Fındıklı ilçesinde gerçekleştirildi. Çekimlerin bir bölümü ise 2 bin metrenin üzerindeki rakımıyla bilinen Gito Yaylası’nda yapıldı.
130 kişilik bir ekibin görev aldığı filmin çekimleri, yöre halkının desteğiyle sürdürüldü. Konser sahnelerinin de yer aldığı yapım, Hopa yaylalarından İstanbul’un Cihangir semtine uzanan bir anlatıyla Koyuncu’nun müzikal yolculuğunu ve kişisel arayışını beyazperdeye taşıyor.
Koyuncu’nun müziğini ve mirasını yeniden gündeme getirmeyi amaçlayan ‘Kazım: Yarım Kalan’, unutulmaz şarkılarından ‘İşte Gidiyorum’u da içeren hikâyesiyle çok yakında sinemalarda gösterime girecek.

