Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan ve Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş’in de arasında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan diğer isimlerin belediye mimarı ve şehir plancısı Meral Celep, iş insanı ve eski Kuşadasıspor Kulübü Başkanı Ferdi Zenginoğlu ile iş insanı Hüseyin Kabasakal olduğu öğrenildi.
Savcılıktan açıklama
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Günel’e “rüşvet” ve “irtikap” suçlamaları yöneltiliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Günel'in gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yayınladı:
"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan 2025/186146 soruşturma numaralı dosya kapsamında;
Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı olarak “Rüşvet” ve “İrtikap” suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde elde edilen tanık ve müşteki beyanları, şüpheli ifadeleri, soruşturma dosyasında bulunan bilgi ve belgeler, HTS kayıtları ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporlar neticesinde incelenen hesap hareketleri birlikte değerlendirildiğinde soruşturmaya konu suçların işlendiğine dair makul suç şüphesine ulaşılmış, yapılan değerlendirmeler sonucunda Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan ve Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş başta olmak üzere tespit edilen 6 şüpheli hakkında 13.03.2026 tarihinde Aydın, İzmir ve Antalya olmak üzere 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla gözaltı arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirilmiş, haklarında gözaltı kararı verilen şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmış olup, soruşturma kapsamında maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
CHP’li vekilden operasyona tepki
CHP Milletvekili ve CAO Koordinatörü Bülent Tezcan, Ömer Günel’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Tezcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonu eleştirdi.
Tezcan şöyle dedi:
“Kumpas operasyonlarına bir yenisi eklendi. Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel’i sabah saatlerinde gözaltına aldılar. Sandıkta yenemediklerini kumpas dosyalarıyla susturmaya çalışanlar, halkın iradesine müdahale ediyor. Kuşadası’nın iradesini gözaltına alamazlar. Başkanımız Ömer Günel’i derhal serbest bırakmalılar.”
CHP’li Bulut: Süreç siyasetin gölgesinde
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut da operasyona tepki gösterdi. Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sürecin siyasi olduğunu savundu:
“Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel’i sabah operasyonuyla gözaltına aldılar. Bu durum hukukun değil siyasetin gölgesinde yürütülen bir sürecin göstergesidir. Yargıyı baskı aracına dönüştürenler, milletin sandıkta verdiği iradeye göz dikenler ve kaybettiklerini adliye koridorlarında kazanmaya çalışanlar şunu bilsin: Demokrasiyi, hukuku ve halkın iradesini savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Hukuksuzluğa, siyasi operasyonlara ve demokrasiye yönelik müdahalelere boyun eğmeyeceğiz.”
Kaynaklar: Binaet, Anadolu Ajansı



