Stand-up gösterisinde yaptığı "Kanuni şakası" nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan komedyen Tuba Ulu, bugün İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısında. Savcılık, Ulu hakkında üç yıla kadar hapis cezası talep ediyor.
Duruşma, İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Komedyen Tuba Ulu, savunmasında şöyle dedi: "Önceki duruşmadaki beyanlarımı tekrar ederim. O beyanlarıma ek olarak bir komedyen olarak Türkiye’nin her yerinde gösteri yaptım ve insanlara dokundum. Yaptığım şaka ve hicivde hiç kimseyi aşağılamak ya da hiç kimsenin değerlerine dokunmak gibi bir maksadım yoktu. Beraatimi talep ediyorum."
Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği'nin (MLSA) aktardığına göre, Ulu’nun avukatları ifade özgürlüğünün rahatsız edici olabileceğine dikkat çekerek Ulu’nun ifadelerinin suç kastı olmadığını söyledi ve beraat talep etti.
Savcı, yasalara ve AİHS’ye göre ifade özgürlüğünün sınırları bulunduğunu; Tuba Ulu’nun gösterisinde sarf ettiği “fuck buddy” ve “kadın nikâhı bastırdı” sözlerinin, kadının karakteri göz önünde bulundurulmaksızın kadın bedeni üzerinden cinsel nitelikte bir aşağılama içerdiğini ve bunun kamu düzenini bozucu nitelikte olduğunu savunarak sanığın cezalandırılmasını talep etti.
Ulu ve avukatları, mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi. Hakim, savunma için süre vererek duruşmayı 14 Temmuz saat 11.00’e erteledi.



