Sezonun son sevgi sofrası Hrant Dink Okulu için
8 Şubat Pazar günü Kumkapı Meryemana Patriklik Kilisesi’nde yapılacak Badarak ayinine Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan riyaset edecek. Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan’ın yöneteceği ayinde ilahiler, Şef Hovsep Kuyumciyan yönetimindeki Koğtan Korosu tarafından seslendirilecek. Ayinin ardından Kazaz Artin Amira Bezciyan Salonu’nda kurulacak sevgi sofrasına geçilecek. Okulun bu yılki bütçe açığı 6 milyon 200 bin TL. Okulun geçtiğimiz yılki bütçe açığı 4 milyon 938 bin TL idi. Okul yararına düzenlenen sevgi yemeğinde 3 milyon 750 bin TL bağış toplanmıştı.
Okulda bu yıl 50 öğrenci eğitim görüyor. Hrant Dink Okulu Gönüllüleri, geçtiğimiz yıl öğrenci sayısının 55 olduğunu, verdikleri mezunların yansıra kimi ailelerin ülkelerine dönüş yapmaları nedeniyle bu yıl öğrenci sayısında küçük bir düşüş yaşadıklarını belirttiler. Okulun hayırseverleri Arto-Talar Horozoğlu çifti ve okula desteğini esirgemeyen mimar Nazar Binatlı, madağ öncesi gazetemizi ziyaret ederek okulun mali ve eğitim durumu hakkında bilgiler verdi.
Okulun bu yılki bütçe açığının 6 milyon 200 bin TL olduğunu açıklayan Arto Horozoğlu, giderlerin büyük bir kısmının beşeri ihtiyaçlardan oluştuğunu söyledi. Toplum üyelerinin okuldan desteklerini esirgemediklerini söyleyen Horozoğlu, okula can yemekleri verildiğini ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ayni yardımlarını sürdürmeye devam ettiğini belirtti. Bu yıl okulda 50 öğrencini eğitim aldığını söyleyen Arto Horozoğlu, geçtiğimiz yıl okulda 55 öğrencinin eğitim aldığını; dört öğrencinin Ermenistan’da eğitim almayı sürdürdüğünü, bir öğrencinin ise iş hayatına atıldığı bilgisini paylaştı. Talar Horozoğlu, öğrenci sayısının giderek azalmasının kimi ailelerin Ermenistan’a kesin dönüş yapmasından kaynaklandığını vurguladı.
Hrant Dink Okulu’nda Ermenistan’daki müfredat uygulanıyor. Okulda mezun olan öğrenciler, eğitimlerine ülkelerinde devam ediyor. Okul müdürü Heriknaz Avagyan’ın titiz bir çalışma yürüttüğünü, eğitimcilerin uzmanlardan oluştuğuna dikkat çeken Horozoğlu çifti, Ermenistan’dan Hrant Dink Okulu’na övgüler geldiğinin altını çizdi.
Arto ve Talar Horozoğlu İtimat Büro’nun feshedilmesi sonrasında cenazelerden gelen bağışlarda önemli bir düşüş yaşandığını belirterek yeni ve işleyen bir sistem kurulması gerekliliğine de dikkat çektiler.
2025-2026 madağ döneminde sekiz okulun bütçe açığının kapanması için sevgi sofrası kuruldu. Hrant Dink Okulu ile birlikte bu yılki bütçe açıkları toplam 176 milyon 247 bin TL oldu. Geçtiğimiz yıl bu rakam 137 milyon 590 bin TL idi. Geçtiğimiz yıl sevgi sofralarında toplam 94 milyon TL bağış toplandı. Bu dönem ise şu ana kadar 125 milyon 500 bin TL bağış yapıldı, Kalfayan ve Getronagan okulları, bütçe açığını büyük oranda denkleştirebildi.

