İstanbul Ermeni toplumunun tanınan ve sevilen isimlerinden Talin Danzikyan 65 yaşında hayatını kaybetti. Gazetemizin genel yayın yönetmeni Yetvart Danzikyan’ın da ablası olan Talin Danzikyan 20 Ekim Salı günü Feriköy Surp Vartanats Kilisesi’nde düzenlenen cenaze merasiminin ardından Bağlarbaşı Surp Haç Ermeni Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.
Cenaze törenine Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan riyaset ederken, ailesi ve sevenleri ile birlikte ruhaniler ve vakıf yöneticileri de törene katıldı. Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra Ermeni toplumundan kurumlar da cenazeye çelenk göndererek taziyelerini sundular.

1961 yılında İstanbul Üsküdar’da doğan Talin Danzikyan Feriköy Merametçiyan ve Esayan Okulları’nda öğrenim gördü. Daha sonra çalışma hayatına atılan Danzikyan iki evlat yetiştirdi. Talin Danzikyan bir süredir sağlık sorunları ile mücadele ediyordu.



