Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Alen Simonyan, Türkiye-Ermenistan sınırının açılması sürecinin durmuş olduğunu düşünmediğini belirtti.
Armenpress'in aktardığına göre Simonyan, gazetecilerle yaptığı görüşmede Türkiye ile sınırın açılması konusunda bilgilendirmede bulundu.
Simonyan, "Ermenistan'ın Türkiye ile sınırı açık. Süreç durmadı, yavaşladı. Bunu daha çok Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki süreçlerin tamamlanması ve geri dönüşü olmayan noktanın aşılmasıyla ilişkilendiriyorum. Benim değerlendirmeme göre bu, kesinlikle yakın gelecekte olacak bir mesele. Burada hem barış açısından geri dönüşü olmayan noktayı çoktan geçtiğimizi hem de sınırın açılması meselesini kastediyorum. Bu meselenin çözülemeyeceğini veya daha fazla gecikeceğini düşünmem için herhangi bir durum şu anda yok" dedi.
Güvenlik Konseyi Sekreteri, Türkiye tarafında da bu yönde çalışmalar yürütüldüğünü ve bunların altyapının yeniden işler hâle getirilmesine yönelik olduğunu ekledi.
Simonyan, "Bizim de görüşmelerimiz oluyor, iş insanlarımız oraya gidiyor. Bu, olumlu yönde ilerleyen bir süreç" diye konuştu.
22 Eylül'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 81. oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Ermenistan'ın ikili ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinde ilerleme kaydettiğini belirtmişti.



