Winston Churchill'in heykeline 'Siyonist savaş suçlusu' yazıldı
Britanya’nın başkenti Londra’daki eski Birleşik Krallık Başbakanı Winston Churchill’in heykeline, kırmızı boyayla “Siyonist savaş suçlusu” yazıldı.
Parlamento Meydanı’ndaki Churchill’in heykeline, Filistin yanlısı bir eylemci tarafından bu sabah kırmızı boyayla yazı yazıldı.
Heykele çıkan eylemci, “Özgür Filistin” yazdıktan sonra heykelin kaidesine şunları yazdı:
- “Siyonist savaş suçlusu
- Soykırımı durdur
- Şimdi, bir daha asla
- İntifadayı küreselleştir
- Lahey’den selamlar”
Britanya ve Hollanda’da tutuklu bulunan Filistin yanlısı eylemcilere destek veren Hollandalı “Free the Filton 24 NL” adlı grup eylemi üstlendi. Yazıyı yazan Olax Outis isimli eylemci ise gözaltına alındı.
Outis, şunları söyledi:
“Hollanda vatandaşıyım. Hollandalı eylem grubu Free the Filton 24 NL üyesi olarak tarihin en bilinen savaş suçlularından biri olan Winston Churchill’in heykeline eylem için Britanya’ya geldim. Sömürgeciler tarafından yönetilen bir ülkede yaşanan korkunç insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için cinayet düşkünü, bağnaz bir sapığı onurlandıran anıtsal bir heykeli tahrip ettim. Britanya ve işgal altındaki Filistin halkının yanındayım. Kalbi atan bir insan olarak soykırıma karşıyım.”
Outis, Britanya hükümetinin, Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanması gerektiğini dile getirdi.
Gözaltındaki eylemci, Hollanda’yı Gazze’de yaşanan soykırım suçunda işbirlikçi olmakla suçladı ve 1921-22 döneminde bakan olan Churchill’in, İsrail’in kurulmasının önünü açan Balfour Deklarasyonu’dan sorumlu olduğunu ifade etti.

