Yönetmen Seren Yüce, evinde silahlı saldırıya uğradı
Altın Portakallı yönetmen Seren Yüce, Şişli'deki evinde silahlı saldırıya uğradı. Edinilen bilgilere göre kasklı bir saldırgan, Yüce’nin evinin kapısını çaldıktan sonra ateş açtı. Hastaneye kaldırılanYüce’nin hayati tehlikesinin olmadığı, sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi.
Ekipler evde ve çevresinde inceleme başlatırken saldırganın olay yerinden kaçtı. Polis, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Gazeteci Şenay Aydemir, saldırıya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımda, “Seren Yüce, kargocu olarak zillini çalan kasklı birisinin silahlı saldırısına uğradı. Ameliyata alınmış. Durumu iyi. Bir an önce aydınlatılsın bu saldırı. Sanatçıları bu kadar hedefe koyarsanız birileri görev çıkarır tabii!” ifadelerini kullandı.
İlk uzun metrajı "Çoğunluk" ile ulusal ve uluslararası alanda büyük yankı uyandıran Yüce; Venedik Film Festivali’nde Geleceğin Aslanı, Mumbai Film Festivali’nde En İyi Film ve 47. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda ödülün sahibi oldu. Aynı filmle SİYAD ve Yeşilçam Ödülleri’nden En İyi Senaryo ve En İyi Film ödüllerini de kazandı.
"Rüzgarda Salınan Nilüfer", "Çoğunluk" filmlerinin de yönetmeni olan Yüce, son olarak Netflix'te yayımlanan "Kasaba" dizisini yönetti. Deniz Karaoğlu ve Doğu Yaşar Akal’ın senaryosunu yazdığı, Seren Yüce’nin yönettiği dizi, yıllar sonra Edirne-Karaağaç’a dönen iki kardeş ve çocukluk arkadaşlarının, kasabada tesadüfen karşılarına çıkan yasadışı bir para üzerinden aldıkları kararları konu alıyor. Para, karakterler arasındaki ilişkileri hızla bozarken, kasabanın sessizliği yerini şiddet, ihanet ve güvensizliğe bırakıyor.

