EBRU KARŞIN

Diyarbakır tarihine ve yeme içme kültürüne ışık tutan ‘Amida’nın Sofrası’ kitabının ardından ‘Amida’nın Ruhu’ da Aras Yayıncılık’tan çıktı. Rober Koptaş’ın yayına hazırladığı, Vedat Ozan’ın sunuşuyla başlayan kitap, Erkin Ön’ün fotoğraflarıyla ve elbette Silva Özyerli’nin akıcı dili, tarifleri ve hafızasıyla okuru bir zaman, mekân ve lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Biz de Agos’ta Silva Özyerli’yle buluştuk ve Diyarbakır’daki çocukluk anılarından gezilerindeki likörlük meyve keşiflerine kadar, likör gibi bir söyleşi yaptık.

1-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen 18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde bu yıl da gönüllüler ve destekçilerin katkılarıyla, emek, insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, kent, çevre, göç, mültecilik, sağlık konularını işleyen 58 yerli, 25 yabancı film gösterildi.