TSK

GÜNCEL Cerablus harekatı: Kime karşı ‘kalkan’ olmaya çalışıyorlar?

Türkiye Silahlı Kuvvetleri, Suriye’ye girdi. Sabah başlayan Fırat Kalkanı isimli harekatta akşam saatlerinde IŞİD’in tuttuğu Cerablus merkezine ulaşıldı. Siyaset bilimci Yard. Doç. Dr. Erhan Keleşoğlu ve eski Erbil Konsolosu Aydın Selcen sabah saatlerinde Cerablus’ta bulunan IŞİD’e karşı başlatılan “Fırat Kalkanı” operasyonunun anlamını değerlendirdi.
GÜNCEL Cerablus’a askeri harekat

Türkiye, Suriye sınırında bulunan Halep’in Cerablus kasabasında IŞİD’e yönelik operasyon başlattı. Saat 11.00 sularında TSK, Suriye topraklarına girdi.
GÜNCEL Serhat Güvenç: TSK düzenlemesinde ne ordu ne devlet paradigması var

31 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan 669 No’lu Olağanüstü Hal Kararnamesi’yle, TSK’nın yapısı kökten değiştirildi. Bu yapısal dönüşümün ne anlama geldiğini Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serhat Güvenç’e sorduk. Güvenç, atılan adımların tekil olarak doğru olduğunu söylese de ekliyor: “Asıl sorun bütünlüklü bir yapının eksikliği, demokratik denetim konusunda hiçbir düzenleme olmaması.”
GÜNCEL Türkiye’yi sarsan tarih: 15 Temmuz

173’ü sivil 240 kişinin hayatını kaybettiği 1491 kişinin yaralandığı 15 Temmuz darbe girişimi sonrası devlet kademesinde büyük bir gözaltı, tutuklama ve açığa alma operasyonu yürütülüyor . Çarşamba günü itibariyle, TSK, kamu kurumları ve yargıya uzanan soruşturma kapsamında yaklaşık 2 bin kişi tutuklandı, 50 bini aşkın kamu personeli görevden alındı. Soruşturma ve tasfiye ve gözaltıların süreceği anlaşılıyor.