FERGUSON

GÜNCEL Brown’ın ölüm yıldönümünde Ferguson’da OHAL

ABD'nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown’un beyaz polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülmesinin birinci yıldönümünde çıkan olaylar nedeniyle kasabada olağanüstü hal ilan edildi. Eylemler sırasında 60 kişi gözaltına alındı, bir kişi polis tarafından vuruldu.
GÜNCEL ‘ABD’de Müslümanlara yönelik ayrımcılık görmezden geliniyor’

Ağustos ayında Ferguson şehrinde polisin siyah bir genci öldürülmesiyle başlayan ve tüm ABD’ye yayılan protestoların ardından, ülkedeki siyahlara yönelik ayrımcılık pratikleri geniş ölçüde tartışılmıştı. 10 Şubat’ta Chapel Hill kasabasında üç Müslüman öğrencinin öldürülmesi, ABD’nin ‘ötekiler’inin bir kez daha gündeme gelmesine sebep oldu. ABD’de siyasi mültecilik üzerine çalışan avukat Gaye Özpınar’la ABD’nin göçmen politikasını ve bu politikanın sorunlarını konuştuk.
GÜNCEL Ferguson'da siyah genci öldüren polis yargılanmadı, eylemler başladı

ABD'nin Missouri eyaletinde 18 yaşındaki silahsız, siyah genç Michael Brown’u vurarak öldüren polis Darren Wilson hakkında büyük jüri, dava açılmasına gerek olmadığına hükmetti. Kararın ardından hem cinayetin gerçekleştiği Ferguson'da hem de ABD'nin diğer bölgelerinde eylemler başladı.
GÜNCEL Ferguson'da olağanüstü hal

ABD, Ferguson’da, geçen Ağustos’ta 18 yaşındaki siyah genci öldürmekten yargılanan Polis Memuru Darren Wilson’la ilgili karar öncesinde bölgede olağanüstü hal ilan edildi.
GÜNCEL ‘Her yer Michael, her yer Trayvon!

Gün gelecek Alabama eyaleti, şirret ırkçıları ile, ağzından hep müdahale ve yasaklar yönünde sözler dökülen valisi ile, o eyalet bile minicik siyah erkek ve kız çocuklarının, minicik beyaz erkek ve kız çocukları ile, kardeşçe ele ele tutuşabilecekleri bir yer olacaktır...