PKK

GÜNCEL ‘Türkiye eninde sonunda Rojava’yı tanıyacak’

“Suriye politikası tamamen değişti gibi bir algı yaratılıyor. Türkiye U dönüşü yaptı deniyor, olsa olsa J dönüşü diyebiliriz. Türkiye’nin Suriye politikasında üç parametresi vardı. Esad rejimi, IŞİD ve PYD politikası. Türkiye’nin Esad rejimine ilişkin bir dönüşü oldu ama IŞİD ve PYD konusunda bir politika değişikliği yok."
GÜNCEL PKK: Saldırıyı üstleniyoruz ama hedef Kılıçdaroğlu değildi

Perşembe günü Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu konvoya yapılan saldırıyı PKK üstlendi, saldırıda hedefin Kılıçdaroğlu olmadığını açıkladı. Örgüt aynı zamanda bu sabah Cizre’de yapılan ve 11 polisin hayatını kaybettiği saldırıyı da üstlendi.
GÜNCEL Demirtaş: Şehirlerde savaş istemedik

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da düzenlenen bombalı saldırı, dokunulmazlık oylaması ve çözüm masasının devrilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, 'darbeye evet diyenler çocuklarının yüzüne bakamayacak" ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE Anne sen ‘terörist miydin’?

Berivan Bingöl’ün “Bizim Gizli Bir Hikayemiz Var-Dağdan Anneliğe Kadınlar” kitabında anne olmuş 20 eski gerilla kadının hikayesi var. “PKK’ye katılmış, bugün ise yurtdışında sürdürmek zorunda kaldıkları hayatlarına çocuklarıyla bağlanan, eski gerilla anneler”in gerçek yaşam öyküleri, en iyi yazılmış film senaryolarına bile taş çıkartır.
GÜNCEL Kürt sorununda çözüm dünden daha zor

Barış Vakfı tarafından yayınlanan, Cuma Çiçek ve Vahap Coşkun’un hazırladığı ‘Dolmabahçe’den Günümüze Çözüm Süreci: Başarısızlığı Anlamak ve Yeni Bir Yol Bulmak’ başlıklı rapor, barış sürecinin neden başarısız olduğunu irdelerken çözüme yeniden döneminin nasıl mümkün olacağına dair bir yol haritası çiziyor.
TÜRKİYE Karayılan: PKK şehir savaşına henüz başlamış değil

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, PKK’nın şehir savaşına henüz başlamadığını söyleyerek, “Eğer Tayyip Erdoğan ve AKP bu katliamcı, ırkçı tavrından geri adım atarsa, Newroz yeni bir atılım ve çözümün gelişmesine vesile olabilir” diye konuştu.