ÇOCUK ÖLÜMLERİ

GÜNCEL 18 aylık Mehmet’in ‘bedeli’ 15 bin lira mı?

Anayasa Mahkemesi, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2009’da balkondayken Jandarma eri Hakan Alkan attığı gaz bombasının başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 18 aylık Mehmet Uytun ile ilgili yapılan başvuruda jandarma görevlisi hakkında soruşturma izni verilmemesinin "hak ihlali" olduğuna karar verdi. AYM ayrıca aileye müştereken 15 bin TL manevi tazminat ödenmesine de hükmetti.
GÜNCEL ‘Katledilen çocukları geri getirebilecek misiniz?’

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi’nin hazırladığı “2015 Yılı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Çocuk Haklarına Yönelik İhlaller Raporu”na geçen yıl bölgede güvenlik güçlerinin hedefi olan 61 çocuk yaşamını yitirirken, 55 çocuk yaralandı. Toplumsal gösterilerde veya ev baskınları sonucu, 2015 yılı içerisinde 400 çocuk gözaltına alındı, 66 çocuk ise tutuklandı.
GÜNCEL

Avrupa Çocuk Ombudsmanları, mülteci çocukların durumuna dikkat çekmek için hazırladığı raporda, çocuk mültecilerin durumunu “felaket” olarak tanımlıyor. Raporda, resmi verilere göre Avrupa'ya gelen çocuk sığınmacı sayısının 337 bin ve Avrupa'ya ulaşabilmek için Akdeniz'i geçerken ölenlerin yüzde 30'unun çocuk olduğu belirtildi.
GÜNCEL Yüksekdağ: 61 çocuk, 73’ü kadın 360 sivil katledildi

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, bugünkü HDP grup toplantısında 7 Haziran’dan bu yana 61 çocuk, 73’ü kadın 360 sivil katledildiğini söyledi. Yüksekdağ, “Devlet güçleri tarafından işlenen cinayetlerini üstünü örtüyorlar. Allah’tan korkmuyorlar, ölüleri bile incitiyorlar” dedi.