AVRUPA KONSEYİ

GÜNCEL Avrupa Konseyi LGBTİ nefretine 'Dur!' dedi

Avrupa Konseyi’nin 25 Ocak’ta oy çokluğuyla kabul ettiği, uluslararası kamuoyunda LGBTİ hakları açısından büyük bir kazanım olarak karşılanan ‘LGBTİ’lere Karşı Artan Nefretle Mücadele Kararı’, LGBTİ’lere yönelik artan şiddete dikkat çekiyor. Karar, özellikle Macaristan, Polonya, Rusya, Türkiye ve İngiltere’de LGBTİ hakları alanında kaydedilen önemli ilerlemelerin bugün tehdit altında olduğunu vurguluyor.
GÜNCEL Venedik Komisyonu OHAL sonrası KHK'ları inceleyecek

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ve bu kapsamda yayımlanan KHK’lar Venedik Komisyonu’nun gündemin taşındı. Kararnamelerin Avrupa hukuk normlarıyla uyumlulukları incelenerek rapor hazırlanacak.
GÜNCEL 'Homo Politicus' Avrupa Konseyi’nde gösterildi

Ermeni Soykırımının ilk günlerinde Alman Papaz Lepsius’un Osmanlı’nın Ermenilere yönelik tehcir siyasetini durdurmak için Enver Paşa’yla yaptığı görüşmeyi anlatan ‘Homo Politicus’ filmi Avrupa Konseyi’nde parlamenterlere gösterildi.
TOPLUM İHD'den AP'ye Kamp Armen için mektup

İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu üyeleri, Kamp Armen'in iade sürecinin sürümcemede kalması nedeniyle Avrupa Konseyi (AK) ve Avrupa Parlamentosu'na (AP) mektup gönderdi.
GÜNCEL AB raporunda "Yargı" eleştirisi

Avrupa Konseyi'nin raporunda türkiye'deki mevcut yargı sistemiyle insan haklarını olumsuz etkilediği görüşü yer aldı. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Temsilcisi Thomas Hammarberg tarafından kaleme alınan bir raporda, ''Türkiye'de yargı sisteminin insan haklarını daha iyi koruması'' istendi.