KAOS GL

GENEL Meydada LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemi raporlaştırıldı

Kaos GL 2018 Medya İzleme Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2018’de yazılı basındaki haber ve yazıların yarısı LGBTİ+’lara yönelik önyargıları besledi, ayrımcı dil ve nefret söylemi yoğun şekilde kullanıldı. 2018 yılı raporu için araştırmayı Ali Erol, Ali Özbaş, Aslı Alpar, Gözde Demirbilek ve Yıldız Tar yürüttü.
GÜNCEL Ankara Valiliği'nden Homofobi Karşıtı Yürüyüş'e engel

Ankara Valiliği , Kaos GL Derneği’nin 2008 yılından beri, Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün dolayısıyla yaptığı yürüyüş talebini reddetti. Gerekçe: “Bazı kesimler tarafından tepki gösterilebilir, provokasyonlara neden olabilir”.
KÜLTÜR SANAT Kuir gelecek: Cinsiyetler ötesi bir zaman

Türkiye’de LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hakları için mücadele eden ve 2015 Hrant Dink Ödülü’ne değer görülen Kaos GL’nin kuruluşunun 20. yılı için bir güncel sanat sergisi düzenlendi.
DOSYA

2015 Hrant Dink Ödülü, Türkiye’de 20 yıldır LGBT hakları mücadelesi veren Kaos GL’ye verildi. Sadece eşcinsel ve translar için değil, bireyi tahakküm altına alan sistemin kuşattığı hepimiz için söz ve eylem üreten Kaos GL, LGBT hareketin özgün muhalefet imkânlarını da alabildiğine gözler önüne seriyor. Ankara merkezden başlayarak İstanbul ile birlikte pek çok yerele doğu yayılan bu gücün sırrını, hikâyesini ve geleceğini, Kaos GL’den Seçin Tuncel, Umut Güner ve kaos.org’un editörü Yıldız Tar’la ile konuştuk.
GÜNCEL LGBTİ bireylerin yirmi yıllık kamusal alanı: Kaos GL

Kaos GL, bugün 20 yaşına girdi. Yirmi yıl önce “Kaos Şanlıyor” başlıklı manifestosuyla eşcinsellere söz söyleme alanı açan dergiyi, akademisyen İdil Engindeniz Şahan ve derginin Genel Yayın Yönetmeni Aylime Aslı Demir ile konuştuk.
GÜNCEL Ders kitapları yine cinsiyetçi

Kaos GL, ders kitaplarını toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsel kimlikler bağlamında inceledi. Çıkan sonuçlar şaşırtıcı değil: Kitaplarda heteroseksüel aile yapısı ön plana çıkıyor, cinsiyetçi vurgulamalar dikkat çekiyor.