DNA

GÜNCEL Cizre’de ne oldu?

79 günlük sokağa çıkma yasağında Cizre’de 259 kişi öldürüldü, 59 cenaze hala sahipsiz. Avukat, adli tabip, gazeteci ve milletvekili gözüyle Cizre’de “katliam” oldu. Cizre’nin yaralarının sarılması için gönüllülere ihtiyaç var.
GÜNCEL Rozerin Çukur beş ay sonra toprağa verilebildi

2 Aralık 2015’te sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve yasaktan sonra yoğun çatışmaların yaşandığı Diyarbakır Sur’da 8 Ocak 2016’da vurularak öldürülen 17 yaşındaki Rozerin Çukur’un cenazesi yoğun çatışmalar nedeniyle ancak beş ay sonra bugün toprağa verilebildi.
GÜNCEL Dedesinin kemiklerine 78 yıl sonra ulaştı

Dersim Hozat’ta 1938 Dersim olayları sırasında öldürülen 24 kişiye ait toplu mezardan savcılık talimatıyla 2015'te yapılan kazı çalışmasında çıkarılan altı torba kemik, DNA incelemesinden sonra bugün ailelere teslim edildi.
GÜNCEL Cizre’den çıkan cenazeler teşhis edilemiyor

Cizre’de 78 gün süren sokağa çıkma yasağı ‘kısmen’ kaldırıldı. İlçedeki operasyon ve çatışmalar nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların cenazelerinin büyük bir kısmı henüz ailelere teslim edilemedi; zira birçoğu teşhis edilemeyecek durumda.
GÜNCEL DNA testiyle Anadolu’daki akrabalarını buldu

Ailesinin bir tarafı Elazığ ve Yozgat, diğer tarafı Diyarbakırlı olan ve şu anda ABD’de yaşayan George Aghjayan, DNA testiyle Türkiye’deki akrabalarına ulaştı. Son dönemde sıklıkla Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve burada birçok Müslümanlaş(tırıl)mış Ermeni’yle tanıştığını belirten Aghjayan, ABD’de haftalık yayın yapan ‘Armenian Weekly’ gazetesi için akrabalarını bulma hikâyesini anlatan bir yazı kaleme aldı. Biz de bu yazıdan yola çıkarak Aghjayan ile ABD’ye göç hikâyesini, DNA testi projesini ve akrabalarıyla tanışmasını konuştuk.
GÜNCEL Genler de soykırım mağduru

Soykırımın yarattığı travma insanların genetiğini değiştirebiliyor. Bir insanın yaşadığı tecrübelerin sonraki kuşakların genlerini etkilediği artık bir gerçek…
GÜNCEL Nazaryan ilk kez eşkal verdi

Samatya’da Maritsa Küçük’ün öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklu yargılanan Murat Nazaryan, ilk defa olay gününe ait bilgiler verdi. Nazaryan, cezaevinde kendisiyle görüşen akrabalarına ve avukat Eren Keskin’e olay günü yalnız olmadığını söyledi.
GÜNCEL Samatya davasında ilerleme yok

2012 yılında Samatya’da evinde uğradığı saldırıda öldürülen Maritsa Küçük’le ilgili cinayet davasına devam edildi. Emniyet ve Jandarma Kriminal, DNA profillerine ilişkin halen işlem yapmadığı için dava yeniden ertelendi.
GÜNCEL Maritsa Küçük davasında Adli Tıp, DNA bulamıyor

Maritsa Küçük cinayeti davasında Mahkeme, Emniyet ve Jandarma kriminal laboratuvarlarından gelen, incelemenin DNA profili gönderilmesi halinde yapılabileceği yönündeki yanıtı üzerine başvurduğu Adli Tıp Kurumu da, elinde DNA profil arşivi olmadığını bildirdi.