RESPİRO

Sarkis’in vitrayı ‘doğuş’u simgeliyor

Geçen yıl Venedik Bienali’nde ‘Respiro’ adlı işiyle Türkiye Pavyonu’nu temsil eden Sarkis, işin bir parçası olan ‘Altın İkona’ yerleştirmesini Anarat Hığutyun Binası’na hediye etmişti. Sarkis’in, Rakel Dink’in el izinin yer aldığı ikonanın ardından, Hrant Dink’in İran’da çekilmiş bir fotoğrafının vitrayı da binada yerini aldı.
KÜLTÜR SANAT Sarkis ve ‘Respiro’ ikinci evinde

Venedik Bienali 56. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu’nu ‘Respiro’ başlıklı sergisiyle temsil eden Sarkis, 23 Temmuz’da, Anarad Hığutyun Binası’nda ‘Respiro’nun küratörü Defne Ayas ve sanatçı Ali Kazma’yla bir araya geldi. Ali Kazma’nın ‘Atölye Sarkis’ adlı videosunun gösterildiği ve sergiye eşlik eden ‘Respiro’ kitabının tanıtıldığı akşamda ‘Respiro’nun nefesi Havak Salonu’na taşındı, salondan âdeta taştı.
KÜLTÜR SANAT ‘Respiro’nun kitabı yeniden dağıtımda

İçinde ‘Ermeni Soykırımı’ ifadesi geçtiği için Venedik Bienali’nde dağıtımı engellenen, Sanatçı Sarkis’in 56. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu için hazırladığı ‘Respiro’ başlıklı serginin kitabı, resmi logo ve amblemlerden arındırılarak yeniden basıldı.
KÜLTÜR SANAT ‘Acıları hazineye dönüştüren’ kitaba sansür

Sarkis’in, 56. Venedik Bienali’nde Türkiye Pavyonu’nda yer alan ‘Respiro’ adlı eseri için hazırlanan kitabın dağıtımı, içinde ‘Ermeni Soykırımı’ ifadesinin geçmesi nedeniyle engellendi. Sanatçı Sarkis, dağıtım engeline karşı, sergiyle ilgili bilgiler içeren kitabın 144 prorotip kopyasını sergiledi