ÇÖZÜM SÜRECİ

GÜNCEL Demirtaş: Şehirlerde savaş istemedik

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da düzenlenen bombalı saldırı, dokunulmazlık oylaması ve çözüm masasının devrilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, 'darbeye evet diyenler çocuklarının yüzüne bakamayacak" ifadelerini kullandı.
GÜNCEL Savaşa karşı

Partiler, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları 'Suriye'de savaşa son, Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesine hayır' demek için bir araya geldi. Bugün, oluşturulan Barış Bloğu’nun tanıtım toplantısı gerçekleşti.
GÜNCEL ‘Çözüm sürecinin son 10 yılda olduğu şekilde devam etmesi imkânsız’

Türkiye’de Cumhuriyet tarihi boyunca süre gelen asilimasyoncu ve tektipleştirici etnisite rejimi, özellikle son seçimlerde ortaya çıkan seçim aritmetiğiyle yeni bir boyut kazandı. 2013’te Joseph Rothschild Ödülü alan ve Türkçesi İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan ‘Almanya, Rusya ve Türkiye'de Etnisite Rejimleri ve Milliyet’ kitabıyla bu alanın önde gelen uzmanlarından biri olduğunu kanıtlayan Koç Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Şener Aktürk’le Türkiye’nin etnisite rejimini ve seçimlerin bu rejime etkilerini konuştuk.