PİNK ARMENİA

GÜNCEL Ermenistan'da genç çiftin intiharı ülkede homofobi dalgasını körükledi

20 Ekim akşamı, iki genç, Yerevan’daki Davtaşen köprüsünden atlayarak intihar etti. İntihar etmeden önce, genç çift Instagram’da beraberliklerini gösteren fotoğraflar yayınlamıştı. Paylaşım kısa süre içerisinde Arsen ve Tigran’ın eşcinsel olduğunu vurgulayan nefret dolu ve saldırgan yorumlarla sosyal medyada yaygınlaştı. Pink Armenia örgütünün avukatı Hasmik Petrosyan ile Ermenistan’da LGBTİ+’ların uğradığı hak ihlallerini, toplum ve devlet tarafından dışlanmalarını ve sıkça yaşanan intiharları önlemeye, haklarını korumaya yönelik mekanizmaların gerekliliği üzerine konuştuk.
GENEL Ermenistan’da LGBTİ’ler hala “günah keçisi”

Son aylarda Ermenistan’da en çok tartışılan konulardan biri LGBTİ+ meselesi. Artan nefret dalgası LGBTİ bireylere yönelik saldırıları ve yasakları beraberinde getiriyor. Yapılması planlanan LGBTİ+ Hristiyanlar Forumu “uygun” görülmediği için gerçekleşmedi. Ermenistan’da LGBTİ+ konularında faaliyet gösteren Pink Armenia’nın Genel Müdürü Mamikon Hovsepyan’la mevcut durumu konuştuk.
GÜNCEL ‘Homofobi ve transfobi diasporada da büyük sorun’

Kuirfest kapsamında düzenlenen 'Sansürün ve Sınırın Ötesinde: Türkiye ve Ermenistan’da LGBTİ+ Hareketi’ paneline katışmak için Ermenistan’dan gelen iki aktivist Margaryan ve Khandikian’la Ermenistan’da LGBTİ aktivizminin karşı karşıya kaldığı sorunları ve dayanışma yollarını konuştuk.
GÜNCEL Nefretin anlatılmayan hikâyeleri

Ermenistan’da homofobi önemli bir sorun.‘Dinle Beni’ adlı belgesel, kişi hikâyeleri üzerinden bu soruna ayna tutmayı amaçlıyor. Belgesel Ekim ayında gösterime girecek.