ANKARA KATLİAMI

GÜNCEL 10 Ekim katliamı anmasına polis saldırısı

10 Ekim Ankara Garı Katliamı’nın ikinci yıl dönümünde, katliamı lanetlemek ve yaşamını yitirenleri anmak için Ankara Garı önünde yapılması planlanan anma törenine polis biber gazıyla saldırdı.
GÜNCEL Ankara Katliamı mağduru aileye 500 bin lira tazminat

Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Hasan Baykara'nın ailesinin İçişleri Bakanlığı'na açtığı tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme, "idarenin eylem ve işlemlerinden kaynaklanan zararı ödemekle yükümlü olduğunu" belirterek aileye 500 bin lira tazminar verilmesine hükmetti.
GÜNCEL Ankara Gar Katliamı'nın 1. yıldönümü: Bedende ve ruhta kapanmayan yaralar

10 Ekim Ankara Katliamı’nın üzerinden neredeyse bir sene geçti. 102 kişinin öldüğü, 391 kişinin yaralandığı katliamın davası, avukatların tüm itirazlarına rağmen kamu görevlileri dahil edilmeden 7 Kasım’da Ankara’da başlayacak. 10 Ekim’de o meydandan sağ kurtulanlara mikrofon uzattık. Gülşen Ay, Uğur Erman Karakoç, Elif Zavar ve Bahadır Kılıç’ın anlattıkları, aynı zor hikayenin hem birbirinin aynı, hem de benzemez parçaları gibi.
GÜNCEL Ankara Garı iddianamesinde Beybahçe Mahallesi’nin adı bile vardı

Gaziantep'te 54 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısının düzenlediği Beybahçe Mahallesi'nin ismi, Ankara Garı iddianamesinde geçiyordu. İddianamede yer alan bir belgede, mahallenin IŞİD üyelerinin olası saldırılar için istihbarat topladıkları bir bölge olduğu ifade ediliyor.