ERMENİ SOYKIRIMI TASARISI

GÜNCEL Almanya Hükümet Sözcüsü'nden 'mesafe koyma' haberine yalanlama

Der Spiegel dergisi, Almanya Hükümeti İncirlik ziyareti karşılığında, 2 Haziran’da mecliste kabul edilen Ermeni Soykırımı Tasarı’sıyla arasında mesafe koymaya yönelik bir açıklama yapacağını iddia etti. İddia Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert ve CDU Genel Sekreteri Peter Tauber tarafından yalanlandı.
GÜNCEL Almanya, Türkiye'nin İncirlik şantajına boyun mu eğecek?

Der Spiegel dergisinin haberine göre, Almanya Hükümeti İncirlik ziyareti karşılığında, 2 Haziran’da mecliste kabul edilen Ermeni Soykırımı Tasarı’sıyla arasında mesafe koymaya yönelik bir açıklama yapacak. Açıklamayı ne Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ne de Başbakan Angela Merkel’in bizzat yapmak istemediği öne sürülüyor
GÜNCEL Der Spiegel: Erdoğan'dan Merkel'e İncirlik için Soykırım tasarısı baskısı

Der Spiegel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Şansölye Angela Merkel’den "yapması imkansız bir talepte" bulunduğunu iddia etti. Derginin internet sitesinde yer alan iddiaya göre, Erdoğan, Merkel’in, “Meclis’in 'Ermeni soykırımı' kararı hükümetin tavrı değildir” diye kamuoyuna açıklama yapmasını istedi ve ancak bu şartla Alman vekillerin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine izin verebileceklerini söyledi.
Ateşyan'ın mektubuna tepkiler sürüyor

Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan'ın Almanya'nın Ermeni Soykırımı'nı tanıyan parlamento kararı akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yazdığı mektup gerek içeriği gerekse üslubuyla toplum içinde büyük tepkiye yol açtı. Konuya ilişkin farklı seslere kulak verdik.
GÜNCEL ‘Ankara’daki arşivler açılırsa Almanların sorumluluğu daha iyi anlaşılır’

Ermeni Soykırımı üzerine çalışan dünyanın bu alanda önde gelen araştırmacılarından Hilmar Kaiser'le Alman Parlamentosu'nun kararını ve Almanların sorumluluğunu konuştuk. Kaiser: "“Ermenileri ‘Osmanlı İmparatorluğu’ veya ‘Türkiye’ veya ‘Türkler’ veya ‘Kürtler’ öldürmedi. Suçluları belirleyelim ve kurtarıcıları takdir edelim” diyor.
KİLİSE Agos manşet: Bu şerden seçim çıksın

Agos'un bu haftaki manşetinde Patrik Genel Vekili Başepiskopos Ateşyan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektubun Ermeni toplumundaki yansımaları var. Başyazıda seçim işaret edildi.
GÜNCEL Mazlum zaliminin dilini konuşmaya başladığında

Soykırım tasarısına, iktidar, muhalefet gibi pek tabi Yahudi ve Ermeniler de eleştiriler getirebilir ama ne zaman ki herkes aynı cümleler ile hezeyan eder, herkes aynı ve tek damara uygun şerbet hazırlamaya koyulur, oradan pis bir koku gelmeye başlar.