DOĞALGAZ

GÜNCEL

Türkiye’nin, İsrail'le yaptığı ve “Henüz tam olarak anlaşma sağlanmadı” dediği anlaşmanın maddelerinden biri de doğal gaz ticaretiyle ilgili. Oslo Barış Araştırmaları Enstitüsü Kıbrıs Merkezi Direktörü Harry Tzimitras ile İsrail-Türkiye yakınlaşmasının enerji ayağını konuştuk.
GÜNCEL Rusya’dan Ermenistan’a indirimli doğalgaz

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Rusya ve Ermenistan arasında indirimli doğalgaz anlaşmasının imzalandığını açıkladı. Yanı sıra Rusya, Ermenistan’a 200 milyon dolar borç verecek.
GÜNCEL Yıldız: Akkuyu'nun temeli Mart'ta atılır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için ihalenin 1 ay içinde gerçekleşeceğini söyledi. Yıldız’ın açıklamasına göre bir ay içinde temel atılacak. Bakan Rusya’nın dopazlgazla ilgili indirim teklifi içinse “teklifin tüketiciye yansıması için erken" diye konuştu
GÜNCEL Güney Kıbrıs Yönetimi görüşmeden çekiliyor

AKEL Partisi Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve Güney Kıbrıs Müzakere heyeti, Türkiye'nin Kıbrıs'ta doğalgaz araması yapılan bölgeye savaş gemilerini göndermesi nedeniyle müzakerelere katılmayacağını açıkladı.
GÜNCEL Denizli'de şiddetli patlama

Denizli’de Bayramyeri Meydanı'nda doğalgazdan kaynaklandığı düşünülen patlama meydana geldi. Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in aktardığına göre 25 kişi yaralandı, Ayfer Yıldırım isimli vatandaş hayatını kaybetti.