AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

GÜNCEL Fransa’da soykırım yasası yeni bir ‘Perinçek vakası’ olur mu?

Fransa'da tartışmalar iki noktada yoğunlaşıyor; 2012’de bir önceki yasayı geri çeviren Fransa Anayasa Konseyi bunu da iptal eder mi? İkincisiyse, Perinçek – İsviçre davasında ifade özgürlüğünü kısıtladığı gerekçesiyle İsviçre’yi mahkûm eden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Fransa’da benzer bir süreç yaşanırsa ne karar verir?
GÜNCEL HDP, dokunulmazlıklar için AİHM'e gidecek

Anayasa Mahkemesi'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğinin iptal istemini reddetmesinden sonra HDP, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağını söyledi.
TÜRKİYE AİHM’den ‘Hayata Dönüş Operasyonu’na tazminat

AİHM, 19 Aralık 2000’de mahkumların başlattıkları ölüm oruçlarına müdahale etmek için 20 cezaevine yapılan “Hayata Dönüş Operasyonu” kapsamında Bayrampaşa Cezaevi’ne uygulanan “Tufan” planının maruz kalan 22 mahkuma 137 bin euro manevi tazminat ödenmesine karar verdi.
GÜNCEL Perinçek Davası'na müdahil avukat: AİHM'de derin görüş ayrılığı var

Perinçek v. İsviçre davasına Zoryan Enstitüsü'yle birlikte Türkiye'den müdahil olan İHD ve Hafıza Merkezi'nin avukatı Payam Akhavan: "Büyük Daire'nin aldığı karar AİHM'de derin bir görüş ayrılığı olduğunu gösteriyor." Büyük Daire, Perinçek-İsviçre davasında 7'e karşı 10 oyla Perinçek'i halı buldu.
GÜNCEL İsviçre-Ermenistan Derneği'nden AİHM'e tepki

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire'de yeniden görülen 'Perincek-İsviçre' davasında mahkeme, 7'ye karşı 10 oyla İsviçre'nin kararının ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdi. Perinçek'e dava açarak süreci başlatan İsviçre-Ermenistan Derneği (İED), AİHM Büyük Daire'nin kararına tepkili.
GÜNCEL AİHM Büyük Daire Perinçek Davası'nda kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire'de yeniden görülen 'Perincek-İsviçre' davasında mahkeme, 7'ye karşı 10 oyla İsviçre'nin kararının ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine hükmetti. AİHM 2'inci Daire de 2013 yılında benzer bir karar vermiş ve İsviçre kararı Büyük Daire'ye taşımıştı.