SEVAG BALIKÇI

GÜNCEL Balıkçı ailesine gülünç tazminat

Ermeni Soykırımı’nın 96. yıldönümünde, 24 Nisan 2011’de zorunlu askerlik yaparken öldürülen Sevag Balıkçı’nın davasında, mahkeme, Balıkçı ailesine toplam 40 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Ailenin avukatı İsmail Cem Halavurt, tazminat tutarının düşük olduğu gerekesiyle Yargıtay’a itiraz etti.
GÜNCEL Ermenistan’da ‘yeni hayat’ kuran Türkiyeli Ermeniler

Türkiye’de siyasi ortamın giderek gerginleştiği bu dönemde göç konusu bir kez daha pek çok insanın zihnini meşgul ediyor. Bu vesileyle yakın tarihin sancılı dönemlerinde ‘en yakın ve en uzak komşu’ Ermenistan’a göç etmiş Türkiyeli Ermenilerle buluşmak, onların hikâyelerini ilk elden aktarmak istedik. Büyük bir açıkyüreklilikle hayatlarını paylaşan bu insanların her biri farklı maceralarıyla insanın yeniden başlama gücü ve umudunu ortaya koydu. Sizlerle paylaşıyoruz.
GÜNCEL ‘Benim evim oğlumun yanı, Şişli Ermeni Mezarlığı’

Batman’ın Kozluk ilçesinde askerliğini yaptığı sırada er Kıvanç Ağaoğlu’nun açtığı ateş sonucu hayatını yitiren Sevag Balıkçı’nın öldürülmesine ilişkin son duruşma, 25 Şubat Perşembe günü Diyarbakır’da yapıldı. Dava, belge eksikliğinden ötürü 6 Nisan’a ertelendi. Duruşmaya katılan, Sevag Balıkçı’nın babası Garabed Balıkçı ve annesi Ani Balıkçı’yla hem dava sürecini, hem de Ani Balıkçı’nın Ermenistan’a taşınmış olduğuna dair iddiaları konuştuk.