SOYKIRIMI İNKAR

GÜNCEL Garo Paylan: Bu tarihi hatadan dönelim

HDP Milletvekili Garo Paylan geçtiğimiz haftalarda TBMM’de yaptığı konuşmada “soykırım” kelimesi kullanınca 3 birleşim ceza almış, sözlü sataşmalara maruz kalmış, sözleri de tutanaklardan çıkarılmıştı. Paylan konuşmanın öncesi ve sonrasını, konuşmayla ne murad ettiğini Agos için kaleme aldı.
GÜNCEL Fransa’da soykırım yasası yeni bir ‘Perinçek vakası’ olur mu?

Fransa'da tartışmalar iki noktada yoğunlaşıyor; 2012’de bir önceki yasayı geri çeviren Fransa Anayasa Konseyi bunu da iptal eder mi? İkincisiyse, Perinçek – İsviçre davasında ifade özgürlüğünü kısıtladığı gerekçesiyle İsviçre’yi mahkûm eden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Fransa’da benzer bir süreç yaşanırsa ne karar verir?
GÜNCEL Memleketten inkâr manzaraları

Federal Alman Meclisi’nin Ermeni Soykırımı tasarısını kabul etmesinin ardından, siyasilerin ve farklı grupların tepki ve eylemlerini derledik.
TOPLUM Agos’tan Ateşyan’a mektup: Zat-ı Alilerinize akıl, fikir, izan diliyoruz

Agos, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektup nedeniyle Ermeni toplumundan yoğun tepki alan Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan'a cevap verdi: Bir halkın vatandaşı olduğu devletin kararı ve sistematik uygulaması ile yaşadığı topraklardan neredeyse topyekûn silinişini, ‘Birinci Dünya Savaşı’nın trajik dönemlerinde cereyan etmiş olaylar’ şeklindeki devlet söylemiyle tarifiniz, sizin de dahil olduğunuz halkın nezdinde atalara, kurbanlara ve kalanlara hakarettir.
BASIN Radyo Agos’ta Perinçek davası konuşuldu

Cumartesi günleri Açık Radyo’da yayınlanan ‘Radyo Agos’ta bu hafta Perinçek – İsviçre davası hakkında AİHM Büyük Daire’nin verdiği karar ve yankıları konuşuldu.