TARLABAŞI TOPLUM MERKEZİ

GÜNCEL Tarlabaşı Toplum Merkezi'ni kapatma davası 2023'e ertelendi

Yoksulluk, ayrımcılık ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin en yoğun şekilde yaşandığı Beyoğlu, Tarlabaşı’nda bir toplum merkezi modeli olan Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği (bilinen adıyla Tarlabaşı Toplum Merkezi – TTM) kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya. TTM’nin medyadan öğrendiği kapatılma davasının ikinci duruşması 2 Kasım Çarşamba 11.30’da İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Dava, 21 Şubat 2023’e ertelendi.
GÜNCEL Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği'ne  açılan ‘fesih’ davası ertelendi

Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’ne açılan iki ayrı davadan biri olan ‘derneğin feshi’ davasının ilk duruşması 18 Mayıs’ta İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Davada erteleme kararı çıktı. Bir sonraki duruşma 2 Kasım’da. Mahkeme önünde açıklama yapan Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği Dayanışma Grubu, “TTM bizimdir, TTM kapatılamaz” dedi.
GENEL Tarlabaşı’nın öteki yüzü

Beyoğlu Tarlabaşı’nda 2007’den beri sosyal uyum ve sosyal destek alanlarında çalışan Tarlabaşı Toplum Merkezi (TTM) bütün zorluklara rağmen faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle 2015’te Suriye’den epey göç alan mahallede haklarına erişemeyen kadın ve çocuklarla çalışan kurum, toplumda var olan önyargıları kırma konusunda çok önemli bir faaliyet yürütüyor. Tarlabaşı Toplum Merkezi’nde yapılan atölyeleri, yaşadıkları sorunları ve gelecek planlarını Merkez’in Koordinatörü Gökçe Baltacı anlattı.
GÜNCEL

2008 yılında kurulan Parlayan Çocuklar Kulübü'nün 8-14 yaş arası olan üyeleri, çocuk hakları teması çerçevesinde kendi haklarını, gündemlerini, ihtiyaçlarını konuşup tartışmaları amacıyla her hafta toplanıyor. Çocukların savunuculuk yaparak kendilerini özgürce ifade etmeleri için bir ortam yaratan kulüp, aynı zamanda Parlayan Çocuklar adında bir dergi de çıkarıyor. Parlayan Çocuklar’la gündemi, ihtiyaçlarını ve yaşamak istedikleri dünyayı konuştuk.