BODRUM KATI

GÜNCEL Cizre’de ne oldu?

79 günlük sokağa çıkma yasağında Cizre’de 259 kişi öldürüldü, 59 cenaze hala sahipsiz. Avukat, adli tabip, gazeteci ve milletvekili gözüyle Cizre’de “katliam” oldu. Cizre’nin yaralarının sarılması için gönüllülere ihtiyaç var.
GÜNCEL BM’nin Cizre talebine Dışişleri “mümkün değil” dedi

BM’nin Cizre’deki hak ihlallerine ilişkin soruşturma talebine Dışişleri Bakanlığı’dan yanıt geldi. Açıklamada, “Yüksek Komiser Sayın Zeid’in Türkiye ile BM arasındaki insan hakları alanındaki işbirliği ruhunu yansıtmayan açıklamalarının yetersiz bilgiye ve önyargılı çevrelerin yönlendirmelerine dayandığı düşünülmektedir” denildi.
GÜNCEL Cizre’de üç bodrumda kaç kişi öldürüldü?

Cizre’de 14 Aralık’tan beri devam eden sokağa çıkma yasakları ve çatışmalarda üç binada en az 75 kişinin öldüğü iddia edildi. Sağlıklı bilgi almanın mümkün olmadığı ilçede operasyonların bittiği açıklandı ancak sokağa çıkma yasağı devam ediyor.
TÜRKİYE Cizre’de üçüncü bodrum mu?

Cizre’de operasyonlar devam ederken, daha önce içinde kaç kişinin öldürüldüğü hala belli olmayan iki bodrum katından başka bir bodrumda da bekleyen yaralılar olduğu iddia edildi. Dicle Haber Ajansı, üçüncü bodrumdaki yaklaşık 50 kişiden 20-25’i yakılarak öldürüldüğünü duyurdu.