FİŞLEME

TÜRKİYE IŞİD kiliseleri, Alevileri, cemevlerini fişlemiş

10 Ekim Ankara Katliamı’na ilişkin hazırlanan iddianameye göre patlamayı gerçekleştiren Yunus Durmaz, Türkiye genelindeki tüm kiliselerin bilgileri bilgisayara kaydetmiş, onlarca Alevi köyünü ve kültür derneğini fişlemiş.
GÜNCEL İstihbarat sivil toplumu ‘yakından’ izlemiş

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi’nin, Helsinki Yurttaşlar Derneği ve Roman Derneklerinin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarını yakından izleyerek haklarında rapor yazdığı ortaya çıktı.
GÜNCEL 'MİT raporu'na Paylan’dan soru önergesi

Bu hafta Agos’un manşete taşıyarak gündeme getirdiği, Dink davasını ‘bölücü faaliyet’ olarak gösteriyen azınlıklara dair MİT raporu, HDP Milletvekili tarafından Meclis’e taşındı.
GÜNCEL MHP'den fişleme itirafı: Elimizde 3 bin kişilik liste var

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dün "Boğaz'da, yalılarda viskisini yudumlayıp, oyunu HDP'ye veren şerefsizler" sözlerinin ardından, Bahçeli 'nin danışmanı Metin Özkan bir televizyon programında açıkladı: “Çantamda şerefsizlerin listesi var, 3 bin kişi. Açıp burada saymayayım zamanımız kalmayabilir."
GÜNCEL Cumhuriyet’in  Ermeni fişlemesi  ilk kez gün ışığında

Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde Müslüman olmayan nüfusa yönelik uygulamalarla ilgili çalışmalarıyla tanınan araştırmacı Nevzat Onaran, Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi’ndeki incelemeleri sırasında çok çarpıcı belgelere ulaştı. Tek Parti döneminde Ermeni nüfusun ve Müslümanlaştırılmış Ermenilerin fişlendiğini ortaya koyan bu belgeler, Cumhuriyet tarihi boyunca gayrimüslim nüfusun her adımının nasıl izlendiğini gösteriyor.
GÜNCEL TSK’da Ermeni, Alevi fişlemesi!

Gölcük Komutanlığı'nda dört subayın çok sayıda subay ve astsubayı mezhep ve din farklılıkları, katıldıkları etkinlikler ve okudukları gazeteleri gerekçe göstererek fişlediği iddia edildi. Fişleme belgelerinde ailevi bilgilere de yer verildiği görülürken bazı isimler hakkında 'kullanılabilir' notunun düşülmesi dikkat çekti.
GÜNCEL Berkin’in cenazesine katılanlar fişleniyor mu?

Polis, Berkin Elvan’ın cenazesine katılanlara Halaskârgazi Caddesi’nde TOMA ve biber gazlarıyla çok sert müdahale etmişti. Emniyet olay günü olan 12 Mart’a ait kamera kayıtlarını toplamaya başladı. Agos’tan da görüntüler talep edildi.