CAN DÜNDAR

GÜNCEL MİT TIR'ları davası 1 Mart'a ertelendi

Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yargılandığı MİT TIR’ları davasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
GÜNCEL Dündar ve Gül için karar günü

MİT TIR'ları haberini yayımladıkları için haklarında dava açılan gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar’ın yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün görülüyor. Savcının mütalaasını verdiği davada bugün karar çıkması bekleniyor.
GÜNCEL Dündar ve Gül davasında savcı “casusluk yok” dedi

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı “MİT TIR’ları davasında mütalaasını açıklayan savcı Evliya Çalışkan, Dündar’a 25, Gül’e 10 yıl hapis istedi. Çalışkan, Yargıtay içtihatlarında “casusluk ve casusluk amacıyla belge, bilgi temin edip açıklama” suçları için öngörülen unsurların gerçekleşmediğini söyledi.
GÜNCEL Dündar ve Gül davası 6 Mayıs'a ertelendi

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandıkları davanın üçüncü oturumu bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Mahkeme, Savcı’nın Dündar ve Gül’ün yargılandığı “MİT TIR’ları” davasının “Selam Tevhid” dosyasıyla birleştirilmesi isteğini reddetti. Duruşma, 6 Mayıs’a ertelendi.
GÜNCEL Çağlayan Adliyesi'nde dava günü

Bugün İstanbul, Çağlayan Adliyesi, iki önemli duruşmaya ev sahipliği yapıyor. Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davanın üçüncü duruşması 10.00’da başlıyor. Saat 14.00’te de tutuklu akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı ilk defa hakim karşısına çıkıyor. Akademisyen ve gazetecilere destek için Çağlayan’a ‘adalet şöleni’ başlıklı davet çağrıları yapıldı.