RUPEN SEMERCİYAN TURNUVASI

TOPLUM Semerciyan’da şampiyon Bezciyan

Her yıl Ermeni okullarından yetişenler dernekleri arasında düzenlenen Rupen Semerciyan Basketbol Turnuvası’nın bu yılki şampiyonu belli oldu.
TOPLUM Sahakyan: Gerekçesiz bir kararla karşı karşıya kaldık

Bu yıl 28. kez düzenlenen Rupen Semerciyan Basketbol Turnuvası (RSBT) yine krizle başladı. Son üç yılın şampiyonu Sahakyan lisanslı oyuncu için belirlenen kota ile ilgili bir anlaşmazlıktan dolayı turnuvadan çekilmişti. Bu hafta Sahakyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği’nden açıklama geldi.
TOPLUM Semerciyan’ın şampiyonu Sahakyan

Rupen Semerciyan Baskebol Turnuvası, 26 Haziran Pazar günü düzenlenen final karşılaşmasıyla sona erdi. Finalde Aramyan’la Sahakyan takımları karşı karşıya geldi. Sahakyan takımı karşılaşmadan 91- 50’lık skorla ayrıldı ve şampiyonluğunu ilan etti.
TOPLUM Semerciyan turnuvası tartışmayla başladı

Rupen Semerciyan Basketbol Turnuvası, 5 Haziran Pazar günü yapılan ilk maçla başladı. 4 Haziran’da başlaması planlanan turnuva, Cumartesi günkü olumsuz hava şartları nedeniyle bir gün sonraya ertelendi. Turnuvaya Yeşilköy ve Bezciyan takımları damga vurdu.
TOPLUM Rupen Semerciyan Turnuvası’nda Süryani’ye yer yok

Geçtiğimiz Pazar günü başlayan Rupen Semeciyan Turnuvası'nda turnuva heyeti, Yeşilköy Takımı oyuncusu Cem Temirci’nin Süryani olması sebebiyle turnuvada yer alamayacağına karar verdi. Temirci ve takım arkadaşları, formalarını çıkararak kararı protesto etti. Turnuvanın tertip heyeti ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
TOPLUM Rupen Semerciyan Turnuvası düzenlenecek mi?

Ermeni toplumu gençlerinin okul dernekleri çatısı altında bir araya geldiği Rupen Semerciyan Basketbol Turnuvası’nın akıbeti belirsizliğini koruyor. 26 yıllık geçmişe sahip, Ermeni toplumunun en önemli organizasyonlarından biri olan Rupen Semerciyan Turnuvası, birkaç yıldır eski görkeminden uzak.