DARBE GİRİŞİMİ

GÜNCEL TTB: 2 bin 341 hekimin ihracıyla sağlık hakkı engellendi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel’in yaptığı açıklamaya göre, darbe girişiminin ardından, Türkiye genelinde 2 bin 341 hekim ihraç edildi; bazı bölgelerde sağlık alanında ciddi problemler yaşandı.
GÜNCEL Şebnem Korur Fincancı: Herkes cehenneme yüzünü çevirmiş durumda

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı, hayatı insan hakları için mücadele ve adalet arayışıyla geçmiş bir isim. Fincancı, 2014 yılında Uluslararası Hrant Dink Ödülü’ne de layık görülmüştü. Fincancı ile 15 Temmuz sonrasında yaşadığımız süreci konuştuk.
GÜNCEL Kılıçdaroğlu: OHAL'i fırsat bilip gazeteciyi hapsetmek yakışır mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısı konuşmasında gözaltına alınan gazetecilere ve kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’ne değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘üst akıl’ söylemini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “sende akıl yoksa üst akıldan bahsedersin tabii” dedi.
Gülen için 2 defa ağırlaştırılmış müebbet ve 1,900 yıl hapis talebi

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2015’te başladığı FETÖ soruşturması kapsamında hazırladığı iddianamede 110 sanık için 2 yıl ila ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen cezalar istendi. 2015’te başlayan soruşturma iddianamesinde 15 Temmuz darbe girişimi de yer aldı.
GÜNCEL Serhat Güvenç: TSK düzenlemesinde ne ordu ne devlet paradigması var

31 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan 669 No’lu Olağanüstü Hal Kararnamesi’yle, TSK’nın yapısı kökten değiştirildi. Bu yapısal dönüşümün ne anlama geldiğini Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serhat Güvenç’e sorduk. Güvenç, atılan adımların tekil olarak doğru olduğunu söylese de ekliyor: “Asıl sorun bütünlüklü bir yapının eksikliği, demokratik denetim konusunda hiçbir düzenleme olmaması.”