POLİS

GÜNCEL Silopi raporu: Panzeri süren polisin özel eğitimi yok

Zırhlı polis aracının ezerek ölümüne sebep olduğu 6 yaşındaki Furkan ve 7 yaşındaki Muhammed Yıldırım kardeşlerin ölümüyle ilgili CHP bir rapor hazırladı. Raporda, çocukları ezerek ölümlerine neden olan polisin zırhlı araç kullanımına ilişkin herhangi bir eğitim almadığı belirtiliyor.
TÜRKİYE Berkin'siz ikinci yıl

Gezi olayları sırasında başından gaz bombasıyla vurulması sonucu komaya giren ve 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra 11 Mart 2015’te yaşamını yitiren 14 yaşındaki Berkin Elvan, mezarı başında anıldı. Öte yandan Elvan ailesinin avukatları yaptıkları açıklamayla Berkin’i vuran polisin kimliğinin belirlendiğini ve Elvan’ı E.Y. isimli polisin vurduğunu duyurdu.
GÜNCEL IŞİD operasyonunda 2 polis hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen IŞİD operasyonunda çatışma çıktı. Operasyon düzenlenen evde bombanın infilak etmesi sonucu 2 polis hayatını kaybetti, 4 polis yaralandı.
GÜNCEL Diyarbakır’da 9 yaşındaki bir çocuk ve bir polis öldü

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar sırasında dokuz yaşındaki Helin Şen’in üç kurşunla kafasından vurularak öldürüldüğü açıklandı. Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde de bölge trafik noktasında zırhlı bir araca ateş açıldı. Çıkan çatışmada bir polis yaşamını yitirdi.