İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

GÜNCEL Yılmazer:

Dink davası sanığı Ali Fuat Yılmazer, Gülen cemaati üyesi olduğu iddiasıyla İstihbarat C Şube Müdürlüğü'ne atandığı iddiası ile ilgili, atamasını İçişleri Bakanı’nın gerçekleştirdiğini söyledi, dönemin İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun tutuklanması gerektiğini savundu.
GÜNCEL Dink'e koruma vermeyen Emniyet Pamuk'a iki günde koruma sağladı

Emniyet Müdürlüğü’nün mahkemeye gönderdiği yazışmalar, tehdit altındaki Hrant Dink’e neden korunma sağlanmadığıyla ilgili tartışmaya yeni bir boyut getirdi. Belgeler, Dink cinayetinden 13 ay önce 2005 yılı Aralık ayında , Orhan Pamuk hakkında açık bir ölüm tehdidi olmamasına ve Pamuk koruma istememesine rağmen kendisine koruma sağlandığını ortaya koyuyor.
GÜNCEL Çapraz sorguda istihbarat savaşları

Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı davanın bu haftaki duruşmasında, daha önce mazeret bildirerek duruşmalara gelmeyen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç savunma yaptı. Cinayetten kısa bir süre önce Trabzon Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinden ayrılan Dinç’in savunması ve sorgusunda, yıllardır Emniyet içinde önemli görevler üstlenen sanıklar birbirlerini suçladı.
GÜNCEL Cinayetten üç ay önce ‘koruyun’ yazısı gönderilmiş

Dink cinayetinde kamu görevlileriyle ilgili açılan davanın ek klasörlerinde, Hrant Dink’in öldürülmesinden sadece üç ay önce korunması için İstanbul’daki bütün emniyet birimlerine yazı gönderildiği ortaya çıktı. Ortaya çıkan resmi yazışma aynı zamanda tehditlerin geldiği boyutu da ortaya koyuyor.