İDİL

GÜNCEL Zap Köprüsü’nden İdil ve Cizre’ye

Farklı sosyalist parti ve kurumların oluşturduğu İdil ve Cizre Dayanışma Heyeti, hala sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği iki ilçeye yaptıkları ziyaretten sonra bir değerlendirme açıklaması yaptı. Cizre’de 283 kişi, İdil’de ise 62 kişi öldürüldüğünü söyleyen heyet, İdil ve Cizre’yi ayağa kaldırmak için 68 Kuşağı’nın Zap Suyu’na Köprü yapmasını hatırlatarak dayanışma ve yardım çağrısında bulundu.
GÜNCEL Tanrıkulu İdil'i sordu

CHP Milletvekili Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevplaması için meclise verdiği soru önergesinde, Şırnak’ın İdil ilçesinde öğretmenlerin seminere çağırılmasının ardından sokağa çıkma yasağının planlanıp planlanmadığını sordu.
GÜNCEL İdil’de kuşatmaya adım adım

Geçen haftadan beri askeri sevkiyat yapılan Şırnak’ın İdil ilçesinde olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor. Öğretmenlere “seminer için başka şehirlere” gitmeleri yönünde mesajlar gönderildi. HDP Şırnak milletvekili Leyla Birlik “Bir haftadır operasyonların başlayacağını yapılan sevkiyatlardan anlamıştık. Dün akşam fiili olarak kuşatmayı başlatmış bulunuyorlar. Büyük ihtimalle bugün ya da Salı günü operasyon başlamış olacak” dedi.
GÜNCEL Cizre'de bir gün: Üç ölüm, altı cenaze

Sokağa çıkma yasağının 31. gününe girdiği Cizre’de bugün üç kişi öldürüldü. Daha önce öldürülen ve morgta bekletilen altı kişinin cenazeleri ise Cizre’de gömülemediği için İdil’de toprağa verildi.
GÜNCEL Demirtaş: Biz insanları HDP’ye çekmek istiyoruz, AKP dağa yollamak

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP heyetinin Cizre'ye geçisine izin verilmemesi üzerine geri dönülen idil'de, grup toplantısında konuştu. Demirtaş, “Özel harekatçıların dokuz gündür Cizre’de yaptığı PKK propagandasını 30 yıldır PKK yapmamıştır. Ben savcı olsam PKK’ye yardımdan tutuklarım” dedi.