İKLİM KRİZİ

GÜNCEL Sıfır Gelecek 'Dijital İklim Grevi'ne çağırıyor

İklim krizine karşı acil ve somut önlemler alınması talebiyle bir araya gelen Sıfır Gelecek kampanyası, 3 Nisan Cuma günü yapılacak 5. Küresel İklim Grevi’ni koronavirüs salgını nedeniyle sokaklardan dijital ortama taşıyor.
GÜNCEL Ardına bakma yolcu

Paris-Saclay Üniversitesi doktora öğrencisi Cem İskender Aydın ve İsveç Kraliyet Teknoloji Enstitüsü’nde çalışmalarına devam eden Dr. Ethemcan Turhan, Trump’ın Paris Anlaşması’ndan çekilme kararının küresel anlamda iklim değişikliğiyle mücadelede nelere mal olacağını yazdı. Görünen o ki Trump’ın kararı sürpriz olmamakla birlikte, iklim krizinin ana akım politikalar tarafından nasıl evcilleştirilebildiğini göstermesi açısından önemli.
GÜNCEL 5 soruda G20 ve iklim krizi

G20 öncesinde İstanbul’da düzenlenen ve bugün başlayan ‘İklim Forumu’nu vesile bilerek, ülkelerin iklim değişikliğine karşı almayı öngördüğü önlemleri, Türkiye’nin rolünü ve Paris İklim Zirvesi’ne yönelik en temel soruları İstanbul Politikalar Merkezi Kıdemli Uzmanı Ümit Şahin’e sorduk.
GÜNCEL G20’ye karşı ‘İklim Forumu’

Antalya, G20 Zirvesi’ne hazırlanıyor. Kasım ayında Türkiye başkanlığında bir araya gelecek hükümetlerin gündeminde pek çok konunun yanında, sürdürülebilirlik başlığı altında iklim krizi ve enerji politikaları da var. Aynı günlerde Boğaziçi Üniversitesi’nde ise iklim krizinin ‘sıradan insanı’ nasıl vurduğu konuşulacak. İklim Forumu’nu düzenleyen ‘İklim İçin’ kampanyası, söyleyecek sözü olanları, foruma çağıran bir açıklama yayımladı.
GÜNCEL İklim krizine karşı yeni hareket başladı

Farklı mesleklerden 2 bine yakın kişinin imzasıyla başlayan "İklim İçin, Ben De Varım!" kampanyası Türkiye de dahil tüm hükümetleri iklim krizine karşı acilen harekete geçmeye çağırıyor.
GÜNCEL 'Halkın İklim Zirvesi'

Dünya liderlerinin bir araya geleceği İklim Zirvesi öncesinde, dünya halkları bir araya gelip, hükümetlerin iklim değişikliğiyle ilgili acil önlem alınması konusundaki taleplerini yineleyecek. 20-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ‘Halkın İklim Yürüyüşü’etkinlikleri kapsamında büyük bir yürüyüş de planlanıyor
GÜNCEL RİO + 20: Çevre sorunlarında treni yakalayabilecek miyiz?

Brezilya'da bu yıl düzenlenecek olan Rio+20 zirvesinin gündemini Devin Bahçeci yazdı. Sürdürülebilir kalkınmayla ilgili küresel politikaların belirleneceği konferansa, küresel sosyal adaletsizlikler ve iklim krizinin gölgesi düşecek. 2050 yılında 9 milyar olması beklenen dünya nüfusunun ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı sorusuna yanıt aranacak.