GOMİDAS

KÜLTÜR SANAT 'Gomidas'a bir ödül daha

Yolcu Tiyatro’nun Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde sahnelediği ‘Gomidas’, 2019-2022 arası üç sezonun değerlendirildiği Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri kapsamında Yılın Oyunu ödülüne layık görüldü.
KÜLTÜR SANAT Tiyatro Eleştirmenleri seçti: En iyi yapım ‘Gomidas’

Pandemi sebebiyle iki yıldır aksayan tiyatro ödülleri bu sezon itibariyle yeniden düzenlenmeye başlandı. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin 29. ödüllerinde Yolcu Tiyatro yapımı ‘Gomidas’ en iyi yapım seçildi. Yapım ayrıca 24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’ne de dört dalda aday gösterildi, yazar Ahmet Sami Özbudak ise Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ne layık görüldü.
GÜNCEL Hürriyet’ten Gomidas için tuhaf tanımlama

Her 24 Nisan’da ister milliyetçi-ulusalcı medya olsun ister merkez medya kategorisi altında faaliyet gösteren medya olsun Ermenilerin bir şekilde “şüpheli” olarak gösterilmesine ne yazık ki alışkınız. 100.yıldan sonra belki bu alışkanlık bir nebze hafifler diye düşünmüştük ama olmadı.
KÜLTÜR SANAT Gomidas her yerde

Doğumunun 147. yıldönümünde, Gomidas’ın eserlerinden ve yaşamöyküsünden ilhamla üretilmiş yapıtlardan bir seçki...
KÜLTÜR SANAT Vartanants Korosu, Gomidas için söylüyor

Vartanants Korosu, ölümünün 80. yıldönümünde Gomidas Vartabed’i anıyor. Koro Şefi Adruşan Halacyan, Gomidas’ın bestelerinin yanı sıra, Klasik Batı Müziği repertuvarından eserlerin de seslendirileceği konsere yönelik çalışmalarını anlattı.
KÜLTÜR SANAT Gomidas bestelerine çağdaş yorumlar

Berlin çıkışlı müzik grubu Marc Sinan Company, 2015 konser turnesi kapsamında Gomidas’a adanmış bir projeyle İstanbul’a geliyor. Grup, 13 Kasım Cuma akşamı Şişli Kent Kültür Merkezi’nde bir konser verecek.