CEMAAT

GÜNCEL Agos: Neden temkinliyiz?

Son dönemde, iktidara yakın çevreler ve geçmişte iktidara karşı pozisyon alan ulusalcı cenah, Dink cinayetinin Gülen Cemaati’ne mensup polisler tarafından işletildiği görüşünü sık sık dile getiriyor. Cinayette bu polislerin parmağı olduğu görüşü doğru olsa dahi, cinayetin başka kesimleri de içine alan bir organizasyon sonucu işlendiğini ve tüm sorumluların açığa çıkarılması gerektiğini savunan kesimler ise, gerçeğin ortaya çıkmasını istememekle suçlanıyor. Agos’un da hedef alındığı bu eleştiriler saldırı boyutuna varınca, cinayet davasıyla ilgili önümüze gerçek diye konulanlara karşı başından bu yana neden temkinli olduğumuzu açıklama ihtiyacı duyduk.
GÜNCEL Yetvart Danzikyan: Davutoğlu’nun “aile” yemeği

Yetvart Danzikyan, Davutoğlu’nun ruhani liderlere verdiği yemeği ve düşündürdüklerini yazdı: Bu görüşme elbette olumludur, verilen mesajlar olumludur. Ancak kabul etmek gerekir ki temsil meselesinde masanın öbür tarafında da bir gariplik var. Bir Başbakan olarak görüşmek elbette normal ama bunu bir “aile” yemeği haline getirdiğinizde bu ailenin nasıl bir aile olduğunu ve dışarıda kimlerin kaldığını sormak durumundayız.
GÜNCEL

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Davutoğlu, "Eşit vatandaşlık ilkesi bundan sonra da en temel şiarımız olacak " dedi.
GÜNCEL Bu dava ‘paralel’e sığmaz - 2

Dün olduğu gibi bugün de yapılması gereken tek şey, Hrant Dink cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılması, sorumluların topyekûn yargı önüne çıkarılması ve cezasız kalmaması. Böyle yapılmadığı sürece, gerçeğin sadece bir yüzünün birtakım mizansenlerle paketlenip sunulmasına karnımız tok.
GÜNCEL ‘Yargı, masalsı sahtelikten politik hakikat alanına geçti’

Demokrat Yargı Derneği yöneticilerinden Hâkim Faruk Özsu, geçen hafta gerçekleşen ve sonuçları daha uzun süre kamuoyu gündeminden inmeyecek gibi görünen HSYK seçimleri sonuçlarını değerlendirdi. Halen Mersin’de görev yapan Özsu, yargıdaki mücadelenin milliyetçilik bağlamında yeni saflaşmalara neden olacağı, bu yüzden de kriz doğurabilecek provokasyonlar olabileceği uyarısında bulunuyor.
GÜNCEL Bir ‘makbul’  Agos aranıyor

Karin Karakaşlı'dan Markar Esayan'ın yazısı üzerine: 'Agos sıfat zengini bir gazete. Bugüne kadar kendisine küstah, hain, işbirlikçi, devletçi, ulusalcı, dinci, solcu, muhafazakâr, sapkın, radikal, Ermeni milliyetçisi, Kürtçü gibi sadece farklı değil tezat atıflarda bulunulmuştur. Açıkçası yayın politikası olarak doğru çizgide durduğumuzu, en çok da bu tersten sağlama ile anlarız.'
GÜNCEL Agos, Ermeniler, ‘bnagalez’ler

Agos Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş'tan Markar Esayan'a: 'Bizlerden öğrendiğin Yoldaş Pançuni’yi diline dolamış, aklınca kafasızlıkla alaya almışsın. Bizler sahiden de sıkça kafasızlık ederiz, insanlığımıza ver. Ve kafasızlık bu ya, bir türlü onursuzluğu beceremedik. Sense bunu kendine o kadar güzel yakıştırıyorsun ki, çok istesek de sana bir türlü gülemiyoruz.'