RECEP TAYYİP ERDOĞAN

GENEL ‘Müthiş bir akışkanlık, hadsiz hudutsuz bir pragmatizm’

Türkiye sağı üzerine tetkikleriyle bilinen, son olarak “Cereyanlar/ Türkiye’de Siyasi İdeolojiler” başlıklı hayli kapsamlı bir çalışmaya imza atan Birikim dergisi editörlerinden Tanıl Bora ile 24 Haziran seçimleri öncesi ve sonrasında iktidardaki ideolojinin büründüğü son hali ve Muharrem İnce ile bir çıkış yakalamaya çalışan muhalefet cephesini konuştuk. AKP ve Erdoğan ideolojisini bir “amalgam” olarak tanımlayan Bora, Muharrem İnce’in de bir ‘karşı-popülizm’ örneği olarak başarılı olma yolunda bazı ipuçları verdiğini söylüyor.
GÜNCEL Merkel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Haziran’da Almanya Federal Meclisi’nde kabul edilen Ermeni Soykırımı Tasarısı’na ve Almanya milletvekillerine ilişkin sözlerine Almanya Başbakanı Angela Merkel cevap verdi. Merkel, “Türkiye tarafından konuyla ilgili ileri sürülen iddia ve açıklamaları makul bulmuyorum” dedi.
GÜNCEL 65. Hükümet açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım sunduğu 65. Hükümet’i onayladı. Listede sürpriz yok.
GÜNCEL Belge: Niye başkasına değil de bana hakaret ediyor diye bir düşünse

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazısıyla hakaret ettiği gerekçesiyle bugün hakim karşısına çıkan Murat Belge, “Türkiye’nin en kalabalık kulüplerinden birisine üye oldum. Tayyip Erdoğan’a hakaret edenler kulübü. 2 bin kişi kadar olmuşuz” diye konuştu. Orhan Pamuk, Ömer Laçiner ve Jale Parla gibi isimlerin de destek vermek için geldiği dava, 20 Eylül’e ertelendi.